17. jul
ANKET: Hans Thue (Ap) og et enstemmig formannskap i Nannestad gikk inn for å anke tomtefestesaken til Norges Høyesterett.
 
Anker tomtefestesaken til høyesterett
NANNESTAD: Et enstemmig formannskap i Nannestad vedtok tirsdag å anke tomtefestesaken til høyesterett.

Publisert: 22.aug.2017 19:32
Oppdatert: 22.aug.2017 19:45

Rådyrvegen borettslag har vunnet i rettssaken mot Nannestad kommune både i tingretten og lagmannsretten. Tirsdag vedtok formannskapet å anke til Norges Høyesterett. Bakgrunnen for rettssaken er at kommunen økte festeavgiften for borettslaget fra 1.737 kroner til 60.973 i 2014. Borettslaget godtok ikke økningen, og kommunen tok saken til retten.

Dommen i lagmannsretten sier at festeavgiften skal reguleres etter konsumprisindeksen og ikke etter tomteverdien, som kommunen hevdet og baserte sin regning på.

– Bak anken ligger det prinsipielle sider, og vi håper å skrive anken slik at vi kan få en raskest mulig behandling i høyesterett. I likhet med dem som fester tomt ønsker vi en rask avklaring, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

Det ble vedtatt at rådmannen bes, i samråd med advokat, om å avklare bruk av partshjelpere.

– Vi er svært skuffet over vedtaket. Vi har holdt på i tre år, og hadde håpet å bli ferdige med saken nå, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening.

LES OGSÅ: Nå er det fest for tomtefesterne. Vant over Nannestad kommune - igjen

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SKUFFET: Representantene fra Rådyrvegen borettslag er skuffet over at Nannestad kommune tar saken til høyesterett. Fra v: Geir Bråthen, Naveed Ahmed, Atle Bråthen, Petter Gulbrandsen, Eivind Johnsrud, Per Ragnar Lien og Roald Karlsen.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no