17. jul
PAKKER UT: Anna Solberg pakker ut for reåpning av Lovely Planet - denne gangen i Hoel-gården i Sundet.
 
Anna pakker ut for Lovely Planet i Sundet
– Guri – se på denna, a! Er den ikke stilig? sier Anna Solberg og pakker ut en rød ullhatt. Torsdag reåpner hun sin Lovely Planet-forretning i Sundet.

Publisert: 07.nov.2017 17:00
Oppdatert: 07.nov.2017 17:53

Det er et salig kaos i butikklokalet i Hoel-gården. Men i morgen, torsdag, skal alt være på plass i hyllene. For det er det Anna Solberg satser på – hyllesalg ala lagerutsalg. Og hvis du synes du har hørt om Lovley Plantet før, så stemmer det. Anna har hatt butikk i Sundet før, men da var det i Saga 2-senteret. Nå holder hun hus i Hoel-gården.

FOR FLERE ÅR SIDEN

Lovley Planet har en lang historie.

For mange år siden reiste Anna Solberg til Nepal og India. Resultatet var import av varer produsert av fattige kvinner. Anna åpnet sin Lovley Plantet og drev på i flere år. Så overtok svigerinnen butikken og flyttet til Råholt. Den ble imidlertid stengt etter noen år, og nå er Anna tilbake til utgangspunktet med Lovley Planet i Sundet.

IMPORT OG NETTBUTIKK

– Lovely Planet har eksistert hele vegen, men i starten reiste jeg selv til Nepal og India og hentet varene. Kundene mine likte hva de så, men mange mente det var i det mest fargesterke slaget. Det førte til at jeg designet mitt eget, litt mer nedtonede mønster, hvor hjerter ble varemerket. Det passet kundene mine bedre. Damene i Nepal har vært med hele vegen. De har produsert etter mitt design og jeg importerer varene deres. Jeg har også India som et land jeg handler fra, forteller Anna.

Hun reiser også jevnlig til London for å handle inn varer.

Det i London-koffertene hun finner den røde hatten i ull.

– London-importen er med på å skape en miks av forskjellige stiler. Det liker jeg. Og så har jeg også en del import fra India. En del klær har etnisk tilsnitt, andre ikke. Spekteret er bredt og dermed unikt.

NATURSTOFFER

Anna prøver i størst mulig grad å holde seg til naturstoffer. I hyllene ligger blant annet tovede votter og ymse strikketing i ull.

– Jeg vil satse på et lagersalgtilsnitt hvor folk selv kan gå i hyllene og rote litt for å finne ting de liker. Men jeg skal selvfølgelig også ha en lite utstillingslokale, forteller hun.

Anna driver stort med import av varer for videresalg til butikker rundt om i landet.

– Jeg har mange kunder spredt rundt omkring, forteller hun.

Hun driver også nettbutikk, og under logoen opplyser hun at nå gjør kundene hennes en rettferdig handel.

– Mine produsenter i Nepal, altså de fattige kvinnene ute på landsbygda, tror jeg ikke hadde hatt noe levebrød hvis de ikke hadde produsert disse varene. Dette er noe som tjener alle parter – de har fått noe å leve av, jeg selger varene deres og kundene gjør en rettferdig og god handel, sier Anna Solberg.

LES OGSÅ: 50 år med Shell i Sundet

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no