17. sep
 
Ap sikret flertall for svømmehall
JESSHEIM. Etter en lang debatt med flere innlegg både for og imot, skar Janka Holstad fra Arbeiderpatiet igjennom fra talerstolen.

Publisert: 13.jun.2017 19:11
Oppdatert: 16.jun.2017 10:28

Etter et ti minutter langt gruppemøte under kommunestyremøtet i Ullensaker tirsdag kveld der alle opposisjonspartiene i Ullensaker deltok (Ap, Sp, MDG og SV), proklamerte Arbeiderpartiets gruppeleder Janka Holstad at opposisjonen ville støtte Høyre sitt forslag om å sette i gang med bygging av svømmehall umiddelbart. Dermed vil det åpnes ny svømmehall i Gystadmarka om to-tre år.

– Dette har vært en veldig vanskelig sak. Opposisjonsgruppa har jobbet hardt i mange prosesser. Vi har i programmet vårt svømmeanlegg, og det er viktig for oss, sa Janka Holstad før hun tok sats og la til:

– I budsjettet for 2017 foreslo vi å utsette svømmehallen. Det gjorde vi fordi vi ønsket et svømmeanlegg som var større, med plass til alle. Men det er ingen tvil om at anlegget vi har på bordet er flott. Nå er det sånn at vi har 300 millioner kroner på budsjettet, og vi ønsker å gi innbyggerne dette. Ullensaker trenger det, og vi støtter Høyres forslag om å starte byggingen, sa hun.

VILLE HA MER TID

Rådmannen ønsket på sin side å få mer tid til utredning og utsette avgjørelsen til september. Varaordfører Willly Kvilten fra Høyre gikk på talerstolen som førstemann og argumenterte kraftig imot utsettelse.

– Det har vært mange diskusjoner rundt antatte besøkstall for en ny svømmehall. Til det er å si at vi har gjort grundige vurderinger, og vi har brukt 5,7 millioner kroner til arkitekter og konsulenter for å gi oss et godt beslutningsgrunnlag, sa varaordføreren.

– Anlegget som er planlagt vil dekke vårt behov. Skoleelever, idrettsutøvere og brukergrupper som reumatikere vil få et tilbud. Det er også sånn at regnestykkene som er gjort tilsier at dette er et sikkert prosjekt, fortsatte han.

ARGUMENTERTE IMOT

Fremskrittspartiet ønsket imidlertid å støtte rådmannens innstilling om å utsette saken til september.

– Høyre sendte ut en e-post til alle gruppelederne før helga, åpnet Frps gruppeleder Ståle Lien Hansen.

– Der prøver varaordføreren å gjøre regnestykket mye enklere enn i konsulentrapportene. Jeg har flere spørsmål til dette, sa han og pekte blant annet på momsproblematikk og at vi ikke vet hvor mye plass svømmeopplæring og idrett vil legge beslag på.

– Jeg ønsker å få disse spørsmålene besvart, og dermed må vi gi administrasjonen bedre tid. Å gå videre med denne saken uten å gi rådmannen mulighet til å kvalitetssikre tallene mener vi er uansvarlig, sa han.

VILLE UTSETTE

Petter Stensby fra Alternativ Ullensakerliste ønsket å utsette prosjektet på ubestemt tid.

– Jeg mener Ullensaker ikke har råd til dette. Vi står foran store investeringer, sa han.

Forslaget fikk imidlertid kun Stensbys stemme.

Kristelig Folkeparti ønsket å gi administrasjonen tid til å utrede saken grundigere.

– Varaordføreren har oppfordret oss til å stikke fingeren i jorda. Det er nettopp det vi gjør når vi sier at vi bruker litt ekstra tid på å kvalitetssikre tallene. Det er flere spørsmål det er aktuelt å få svar på, sa Furuseth.

Gro Holt fra SV og Lars Egil Berg fra SP støttet begge Høyres forslag om å starte byggingen umiddelbart. Det gjorde også Venstre. 

Under avstemningen valgte både Frp og Krf også å støtte Høyres forslag, til tross for at de hadde argumentert imot. Byggevedtaket ble dermed enstemmig.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no