20. jun
IKKE GODKJENT: Dal overnatting er et tilbud til arbeidere i området, men tillatelsen til midlertidig oppsetting av brakkene utløp allerede i 2014.
 
Bøtelagt for manglende tillatelse til brakkehotell
DAL. Eidsvoll kommune har ilagt Dal Leir AS bot på 20.000 kroner for å ha et arbeidshotell som ikke er godkjent. Medeier Geir Skari innrømmer forsømmelsen.

Publisert: 02.sep.2017 08:30
Oppdatert: 01.sep.2017 15:23

– Det er bare å beklage at vi ikke har papirene i orden, sier Geir Skari som er én av de to aksjonærene i Dal Leir.

– Vi godtar forelegget, for det er nok fortjent. Nå skal vi sette i gang det som trengs for å få papirene i orden, lover Skari.

TRE ÅR OVER TIDA

Arbeidshotellet i den tidligere militærleiren inntil Trondheimsvegen på Dal, ble reist som et modulbygg i 2009.

Eidsvoll kommune ga fem års midlertidig tillatelse til plassering og drift. Tillatelsen gikk følgelig ut i 2014.

Hotellet er fortsatt i drift, og nå har Eidsvoll kommune ilagt selskapet som eier Dal Leir et såkalt overtredelsesgebyr på 20.000 kroner for ulovlig virksomhet.

VARSLET FLERE GANGER

– Bygningsmyndigheten har i gjentakende brev samt enkelte møter helt fra 2014 påpekt at fortsatt bruk av anleggshotellet er i strid med plan- og bygningsloven, opplyser bygningssjef Na Stephansen.

– Forholdet er i strid med krav om ferdigattest eller brukstillatelse for søknadspliktige tiltak, påpeker hun.

INGEN TILBAKEMELDING

– Den 22. juni i år ga bygningsmyndigheten i kommunen forhåndsvarsel om ileggelse av overtredelsesgebyr grunnet bruk av arbeidshotell med kantine uten de nødvendige tillatelser, opplyser bygningssjefen i et brev til Dal Leir as.

– Det ble også opplyst at før vedtaket om gebyr ble fattet, hadde de rett til å uttale Dem. Bygningsmyndigheten kan ikke se å ha mottatt noen uttalelse innen fristen som er oppgitt i forhåndsvarselet, påpeker hun.

BETYDELIG VIRKSOMHET

Arbeidshotellet er en betydelig virksomhet med hele 170 rom.

– Hotellet, som er satt opp av moduler lik en brakkerigg, er et tilbud til folk som arbeider på Gardermoen og ellers på Romerike. Det har fungert fint i flere år, forteller Geir Skari.

– Det er Dal Leir AS som eier modulhotellet, men det er ISS som driver det med resepsjon, renhold og kantine. Det er noe slikt som seks-sju ansatte ved hotellet, forteller Skari.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
BETALER. Geir Skari som er medeier i Dal Leir AS, lover å betale og ordne de nødvendige tillatelser til å kunne fortsette overnattingsvirksomheten.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no