25. jan
REAGERER: Tom Skabelund-Johansen reagerer sterkt på at det innføres eiendomsskatt i Eidsvoll fra 2019. Han har nå tillyst et demonstrasjonstog.
 
Arrangerer protesttog mot eiendomsskatt
Også Tom Skabelund-Johansen og Jonas Mällo har engasjert seg. De varsler allerede et protesttog mot eiendomsskatten.

Publisert: 20.des.2017 21:00
Oppdatert: 20.des.2017 21:07

– Nå holder det! Det er ikke billig å bo her fra før. Renovasjon og andre kommunale avgifter koster mye – og så skal vi altså få eiendomsskatt på toppen. Dette kan vi ikke finne oss i, mener de to.

De planlegger en demonstrasjonsmarsj 14. mai 2018, dagen før i kommunestyremøtet .

– Flere politikere har sagt at de vil stille opp for å svare på spørsmål rundt eiendomsskatt og hvorfor kommunen ikke har utnyttet inntektspotensialet den har hatt. Vi må ta kraftig tak i denne saken. Eiendomsskatt vil vi ikke ha fra 2019, sier Skabelund-Johansen.

De to har koblet sin «Folketog mot eiendomsskatt» opp mot Moes protestside, og de forteller at de har begynt å få inn henvendelser fra flere som vil være med.

– Dette er en sak som engasjerer, og jeg er trist og lei på bygdas vegne, sier Skabelund-Johansen.

MANGE KOMMENTARER

EUBs saker om eiendomsskatt har engasjert folk. Kommentarene har vært mange, og de aller fleste er av negativ karakter.

I tirsdagens avis sa Tommy Karlsen sin mening. Han er heller ikke velvillig innstilt til skatten.

En kommentar lød slik:

«Takk for at du tar opp dette. Enig med deg. Mine barn går ikke på fritidsaktiviteter, og nå måtte vi prioritere enda litt mer, og sa opp SFO- tilbudet til minstemann. Hva blir det neste vi må kutte ut for å ha råd til å bo i huset vårt? Vi har bare en bil, begge jobber fullt til tross for helseutfordringer, og vi handler det vi trenger av varer og tjenester i Sundet, for å støtte de få butikkene som er igjen … Vi føler virkelig at vi blir motarbeidet av kommunen, ja. Ikke redd eller flau for å si det – for ente gang.»

Da EUB kom med nyheten om innføring av eiendomsskatt, lød en av kommentarene: «Ja da blir det flytting fra denne kommunen før 2019», mens andre skriver: «Nå må de gi seg, vi blir skattet ihjel. Skal vi betale skatt på ting vi allerede har betalt div. skatter og avgifter fra før på. Blir rasende på måten våre politikere oppfører seg på … tragisk.»

LES OGSÅ: Innfører eiendomsskatt

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no