17. sep
BESTEMTE. Ordfører Harald Espelund (frP) og resten av Ullensaker kommunestyre vedtok kommunedelplan for Jessheim sørøst.
 
Avgjorde striden om Jessheimmarkas framtid
ULLENSAKER. Bestemte at det blir veg og boliger mellom E6 og Skogmo.

Publisert: 15.jun.2015 20:37
Oppdatert: 27.jan.2017 13:15

Kommunestyret i Ullensaker vedtok mandag kveld kommunedelplanen for Jessheim sørøst. Det innebærer at bygging av den omstridte omkjøringsvegen over Langelandsfjellet nå er endelig avgjort. I samme plan åpnes det også for boligutbygging i samme område.

Som EUB har omtalt flere ganger tidligere har byggingen møtt sterk motstand, og fra talerstolen refererte ordfører Harald Espelund til at han senest forrige uke mottok over 2000 underskrifter mot rasering av Jessheimmarka. Ordføreren understreker at området skal utvikles med veg, turstier og friluftsområder, snarere enn å bli rasert.

- BARE BEGYNNELSEN

- Jeg tror at når vi ser Jessheimmarka ferdig utbygd, og parkene og framkommeligheten ligger der, så vil en nikke og si at det nok var et korrekt vedtak for at Jessheim skal bli en funksjonell by, i første fase. Så er dette bare begynnelsen på hvordan trafikken i Ullensaker skal utvikle seg og avvikles på en god måte, sa Espelund før stemmegivningen.

UTSETTELSE NEDSTEMT

Venstres Roger Axelsson fremmet forslag om å utsette avgjørelsen, mens Arne Arnesen fremmet et tillegg fra Arbeiderpartiet der flere utbyggingsområder ble foreslått bevart som grøntområder. Disse falt med henholdsvis fire og tolv stemmer, mens det opprinnelige vedtaket ble banket gjennom med 29 stemmer.

LES OGSÅ: I 30 år har det vært planer om ny veg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no