19. apr
TAKKER FOR SEG: Roger Aarli-Grøndalen takker for seg som ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad i seks år.
 
Avis-sjefen slutter i Eidsvoll Ullensaker Blad
Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Eidsvoll Ullensaker Blad, Roger Aarli-Grøndalen, har sagt opp sin stilling. Nå blir han redaktør for fagbladet Journalisten.

Publisert: 17.apr.2018 14:00
Oppdatert: 17.apr.2018 14:00

Det ble kjent under et allmøte i avisen tirsdag formiddag.

– Jeg har hatt min stilling i avisen i seks år, og har kjent på at jeg begynner å bli rastløs og ønsker nye utfordringer. Da ville jeg ikke la denne muligheten gå fra meg, sier Roger Aarli-Grøndalen.

Han overtok som ansvarlig redaktør og administrerende direktør etter Terje Granerud i 2012.

Inn i fagpressen

Aarli-Grøndalen går nå over i en ny redaktørjobb, som ansvarlig redaktør for fagbladet Journalisten som utgis av Norsk Journalistlag.

– Mediebransjen er utrolig spennende, og er et område jeg er veldig opptatt av å både lese og skrive om. I Journalisten kommer jeg i starten til å ville satse på mediekritikk gjennom klassisk journalistikk, og se nærmere på hvordan journalistikk og teknologi vil påvirke framtiden.

Spennende og slitsomt

– Hvordan vil du oppsummere dine seks år som toppleder i EUB?

– Det har vært veldig spennende, utfordrende og slitsomt. Jeg tror ikke mange er klar over hvor store endringer vi faktisk har gjennomgått, sier Aarli-Grøndalen.

Han ramser opp alt fra å gå ut av annonsesamkjøring, nye plattformer for alle kanaler – både redaksjonelt og kommersielt, stor samarbeidsavtale med Hamar Media og innføring av digital brukerbetaling.

– Det siste er kanskje det jeg er mest stolt av og fornøyd med. I fjor hadde vi en dobling i antall digitale abonnenter, sier han.

– Hva kommer du til å savne mest?

– Alle de flinke folka som jobber her, svarer han kontant.

LES OGSÅ: EUB inngår samarbeid med Hamar Media

– Helst ikke skjedd

Styreleder, Jan Morten Drange, synes det er trist å miste dagens EUB-sjef.

– Vi beklager dette, og hadde helst sett at dette ikke hadde skjedd. Når det et sagt, så ønsker vi Roger lykke til videre. Jeg er også overbevist om at vi kommer til å finne gode løsninger for EUB på både kort og lang sikt, sier Drange.

Erfaren og kunnskapsrik

Styrelederen i Journalisten, Katrine Strøm, er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi er svært fornøyd med få inn en erfaren og kunnskapsrik leder som Roger, og er trygge på at han vil ta redaksjonen i Journalisten videre i den positive utviklingen fagpublikasjonen er inne i, sier styreleder Katrine Strøm.

– Hans resultater i et bredt spekter av redaksjoner han har ledet, og hans levende interesse for journalistikk og norske og internasjonale medier pekte ham tidlig ut som en meget interessant søker. Dette er et godt valg for Journalisten, sier Strøm.

– Jeg kommer til å yte maks til jeg låser og går, og er heldigvis trygg på at vi har flinke folk og kompetanse internt til å fortsette avisdriften på en god måte framover, avslutter Roger Aarli-Grøndalen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no