24. apr
AVLYSER. Ordfører Tom Staahle og resten av posisjonen i kommunestyret i Ullensaker har vedtatt å avlyse salget av området B5 i Gystadmarka.
 
Avlyser salg av Gystadmarka
ULLENSAKER. Kommunestyret i Ullensaker har vedtatt å avlyse salget av tomtearealet B5 i Gystadmarka.

Publisert: 13.des.2016 16:48
Oppdatert: 27.jan.2017 14:49

Det skjer etter et forslag fra Fremskrittspartiet, Høyre, KrF, Venstre og Alternativ Ullensakerliste. Bakgrunnen er at posisjonspartiene mener det er mulig å få mer for områdene enn det noen av budgiverne er villige til å gi. Det meste av diskusjonen rundt eiendomssalget har vært untatt offentlighet. Det er likevel på det rene at salg av område B5 ville gitt kommunen om lag 600 millioner kroner i inntekter. I tillegg til B5 eier kommunen to andre områder i Gystadmarka som også vurderes solgt.

Debatten i kommunestyret bar preg av overraskelse.

Les også: Budgiverne reagerer på prosessen

- EN SKANDALE

Lars Egil Berg var ikke nådig.

- Det er en skandale å avlyse salget nå, sier Lars Egil Berg.

- Vi har lagt ned en stor jobb i å selge, vi har arbeidet med dette over to perioder, og det framstår som et veldig overraskende forslag. Det kan se ut som om vi lar oss presse til å ta en ny runde på dette, sa Berg fra talerstolen.

Les også: Espelund er kritisk

Les også: - Det han holder på med nå er farlig

HAUSSET OPP FORVENTNINGENE

Janka Holstad (Ap) sa seg enig med Lars Egil Berg.

- Dette er et svært overraskende forslag til vedtak. Jeg opplever at forventningene til hva vi kan få for området er hausset opp. Det som bekymrer meg, er at vi setter en standard for hvordan Ullensaker kommune behandler kommende tomtesalg, sa hun.

LAR SEG IKKE PRESSE

Karianne Raad Wangaard (H) avviste at flertallet lar seg presse.

- Tvert imot. Hadde vi latt oss presse, ville vi valgt en av budgiverne. Vi gjør dette fordi vi har forventninger til pris som vi ikke oppnår i denne runden, sa hun.

DETTE ER VEDTAKET

Dette er vedtaket kommunestyret gjorde i ettermiddag:

* Ullensaker kommune har vurdert de innkomne budene på delområde B5 Gystadmarka og finner budene for lave og avlyser konkurransen i tråd med betingelsene som er gjort kjent i utbyggingen.

* Administrasjonen bes å iverksette en prosess for å se på en framtidig salgsprosess for delområdene i Gystadmarka og hvordan denne kan sikre bedre forutsetninger i forhold til prissetting og utnyttelse av arealene. Dette gjøres i tett dialog med kommunestyret.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no