21. jul
ALVOR: Det var alvor i formannskapet mandag da Bårlidalen-prosjektet kom på bordet. Ordfører John-Erik Vika (t.v.) og rådmann Knut Haugestad lyttet nøye da Trude Holmen fra Advokatfirmaet Mageli redegjorde for saken.
 
HR Prosjekt avviser Eidsvoll kommunes krav
HR Prosjekt AS, som var byggeleder under Bårlidals-prosjektet, avviser ethvert krav fra Eidsvoll kommune.

Publisert: 12.jun.2018 11:30
Oppdatert: 07.jun.2018 12:30

Renseanlegget er offisielt åpent. Det har blitt Nord-Europas mest moderne. Men prosessen har ikke gått rolig for seg. Det er inngått forlik med to av aktørene. Kommunen har fremmet søksmål mot fire andre entreprenører, og det kan fort bli fem. HR Prosjekt avviser alle krav som kommunen har varslet kommer.

Det er inngått forlik i to saker.

STILLER HR PROSJEKT ANSVARLIG

Det ligger kompliserte juridiske betraktninger og mange formaliteter bak Eidsvoll kommunes krav. Kort sagt mener kommunen at flere av entreprenørene har kommet med krav som de ikke har dekning for og som er langt utenfor det kontraktfestede.

Kravet som kommunen kommer til å stille til HR Prosjekt er ikke tallfestet. Det avhenger helt av hvordan de andre rettssakene faller ut.

Kommunen mener at flere av kravene fra entreprenørene er tuftet på handlinger eller unnlatelse fra kommunens byggeleder, som altså er HR Prosjekt.

Kommunen skriver i en pressemelding:

« Krav og motkrav i saken avhenger av utfallet i de andre sakene, men Eidsvoll kommune har tatt ut stevning for å avbryte foreldelse. Kommunen har i stor utstrekning kun bedt om dom for at HR Prosjekt er ansvarlig for det tapet kommunen eventuelt vil lide».

AVVISER KRAVET

– Hvordan stiller dere dere til Eidsvoll kommunens krav om dekning av det eventuelle tapet som de mener å måtte lide i denne saken, Tor-Hartvig Bondø, kommunikasjonsdirektør i HR Prosjekt?

– Vi har avvist kravet. Kommunen har stevnet oss og krever en rettslig behandling, svarer Bondø.

Dermed er det store sjanser for at partene møtes i retten.

LES OGSÅ: Kommunen anker Bårlidals-dommen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no