19. aug
HEMMELIG. Dørene ble lukket for presse og publikum da kommunens advokat, Anne Christine Kroepelien, og rådmann Knut Haugestad (t.v.) orienterte formannskapet om de pågående tvistene etter byggingen av renseanlegget i Bårlidalen. Bildet er hentet fra en tidligere pressekonferanse. I midten: Ordfører John-Erik Vika og virksomhetsleder Thomas Meisfjord.
 
Bårlidalen kan passere 300 millioner kroner
EIDSVOLL. Formannskapet ble i forrige uke, i lukket møte, orientert om de pågående tvistene mellom kommunen og entreprenører etter skandalen med renseanlegget i Bårlidalen.

Publisert: 05.mai.2017 14:40
Oppdatert: 08.mai.2017 14:41

Kostnadene for oppgradering av renseanlegget kan i verste fall passere 300 millioner kroner.

– Da må i så fall alt gå galt slik at vi ikke får noe ut av de pågående tvistene. Vi tror vi har gode krav og holder oss til budsjettet på 282 millioner kroner, sier rådmann Knut Haugestad.

– Det er pr. i dag ikke behov for tilleggsbevilgninger siden mulig utfall av rettstvistene ikke er hensyntatt i prognosen, opplyste rådmannen da formannskapet sist tirsdag fikk en orientering for lukkede dører.

– Men det er klart at forsinkelser og de pågående tvistene koster penger, sier ordfører John-Erik Vika.

PROSJEKT UTEN STYRING

Den store oppgraderingen av renseanlegg var opprinnelig kostnadsberegnet til 129 millioner kroner. Anlegget skulle stått ferdig 1. desember 2013, men er ennå ikke offisielt åpnet.

Bli med inn i renseanlegget!

En granskingsrapport konkluderte for vel ett år siden med at prosjektet hadde manglet styring og kontroll. Flere personer som hadde ansvar i forbindelse med prosjektet, har sluttet i kommunen.

SØKSMÅL

Eidsvoll kommune vedtok i september i fjor å gå til sivilt søksmål mot to av entreprenørene som var med på byggingen av renseanlegget. Begrunnelsen er at kommunen mener de har fått for mye betalt.

Kommunen har av den grunn holdt tilbake penger som firmaene mener de har krav på. Dette gjelder også et tredje selskap der kommunen mener firmaet først må utbedre mangler. Dette selskapet har saksøkt kommunen for å få pengene, og kommunen har svart med et motsøksmål.

Én bedriftsleder er anmeldt for grovt uaktsomt bedrageri.

JURIDISK ORIENTERING

Under det lukkede formannskapsmøte ga kommunens advokat, Anne Christine Kroepelien i advokatfirmaet Mageli, en orientering om de pågående tvistene.

Det har vært forhandlinger mellom partene, men foreløpig har det ikke kommet til noen enighet.

– KAN BLI MINNELIGE LØSNINGER

Sakene ser ut til å ende i retten, og Øvre Romerike tingrett har, ifølge Romerikes Blad, allerede avsatt tre uker til behandling av én av sakene.

– Men det er fortsatt ikke for seint å få til minnelige ordninger, poengterer rådmann Knut Haugestad.

– Dette er krevende saker, men vi mener vi har gode krav, sier han.

Hold deg oppdatert på det som skjer der du bor. Bli abonnent på EUB.

Tidslinje over utviklingen i Bårlidalen-saken

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no