26. apr
SATSER: Voksenkoret i Elverum kirke, Cantate Domino, kommer til Ullensaker kirke sammen med Oslo Barokkorkester og serverer Bachs juleoratorium - i både voksenversjon og barnedrakt. Foto: Privat
 
Bach for små og store
Med anerkjente solister og profesjonelle orkestermusikere fremføres Bachs juleoratorium i Ullensaker kirke lørdag - også med skreddersydd barneforestilling.

Publisert: 08.des.2017 17:00
Oppdatert: 08.des.2017 11:58

Johann Sebastian Bachs versjon om det som skjedde i Betlehem for over 2000 år siden står i en særstilling, og regnes som et av hovedverkene i den klasisske musikken. Ikke noe kirkemusikalsk juleverk framføres oftere. 283 år etter det ble komponert trekker det fortsatt fulle hus og kirker over hele Europa. Lørdag er det Ullensaker kirke sin tur.

Profesjonelle musikere

– Voksenkoret i Elverum kirke, Cantate Domino, satser stort i sin framføring. Vi har engasjert Oslo Barokkorkester. De har spesialisert seg på barokkmusikk, og spiller med instrumenter som gir nøyaktig den klangen instrumentene ga på Bachs tid. Slik vil de gi en klangopplevelse som er så original som mulig. I tillegg er de topp musikere. Det svinger skikkelig når leder Knut Johannessen trommer sammen sine tropper, sier kantor og dirigent Ole Andreas Fevang.

Solistene er alle på topp nivå: Sopransolist er Guro Evensen Hjemli fra Vallset, Anna Sundström Otervik er altsolist, og underviser til daglig i sang på Toneheim folkehøgskole. Tenorsolist er Paul Kirby og Peder Arnt Kløvrud synger bass.

Skreddersydd for barn

Barn, foreldre og besteforeldre inviteres til egen barneforestilling med Bachs Juleoratorium.

– Forestillingen er lagt opp som en fortelling med innbakte utdrag av musikken, og barna får høre hvordan de ulike instrumentene klinger. Cantate Domino hadde med stor suksess norgespremiere på denne forestillingen i 2014. Nå gjøres den på nytt, og med skuespiller Anne Flugstad ser de fram til å ta med barna på en musikalsk reise. Også for voksne kan denne forestillingen være en døråpner til Bachs musikk, sier dirigenten.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no