16. nov
 
Badenymfer og strandløver i kø på lokale badeplasser: - Vi har ikke savnet Syden i år
Nordbytjernet var fylt opp av badelystne gjester i søndagens knallvær.

Publisert: 09.jul.2018 18:00
Oppdatert: 09.jul.2018 13:25

– Vannet er deilig, ikke kaldt, sier Niklas Eriksen Teigerud før han tar et stort hopp fra stupebrettet ytterst på brygga og lander med et plask i vannet. Storebror Benjamin kommer hakk i hæl.

Nordbytjernet er ikke en fremmed badeplass for brødrene fra Maura i Nannestad. Her har de tilbrakt mye tid. Likevel er det ingenting som slår Syden, mener guttene.

– Syden er varmere. Men Nordbytjernet er bedre enn steder i Oslo. Det er færre steiner her, sier Benjamin.

EN PERLE

Med blå himmel og solen som kastet gylne stråler over vannet var tjernet i hjertet av Jessheim nærmest som et paradis for badegjester klare for et friskt bad. Andre holdt seg solende på gressplenen, i skyggen av et tre eller lekende i vannkanten. Varmen i luften var det heller ingenting å si på. Gradestokken viste 27 grader.

Håkon Stensrud, Eirik Bue og Oda Lintho Bue med barn er en av dem som nyter søndagen i finværet. De synes sommerværet er veldig bra, men til tider litt for varmt.

– For å kjøle oss ned så drar vi hit. Bader, sier Eirik.

– Spiser masse is, skyter Oda inn.

- Vi har ikke savnet Syden i år, fortsetter hun.

Navnebrødrene og vennene Julian Rødstøl fra Ålesund og Julian Svero Jansson fra Kløfta liker seg også godt på tjernet.

– Det er bra her, men vannet er kaldt, sier Julian fra Kløfta.

LES OGSÅ: Sydensommeren fortsetter framover

DRAGE FRAMFOR BADING

Litt bortenfor leker i vann, baderinger, parasoller og badehåndklær står Øystein og Odin Flobak Tehrani på en gresskledd topp med en drage i hendene. Vinden er beskjeden og vil ikke løfte marihøne-dragen.

Pappa Øystein forteller at de er flittige brukere av Nordbytjernet. Det har blitt både leking, ballkasting, treklatring, aking og sykling her. Det eneste som gjenstår er båttur på vannet.

– I dag tenkte vi at vi skulle sykle, fly drage, klatre i tre, kose oss med drikke, se på folk, kaste ball. Rett og slett nyte sommeren i parken, sier han.

Badestedet er på høyt nivå for familien Tehrani fra Jessheim.

– Det er blant de topp tre. Jeg synes det altså. Vi har vår egen strand. Utedoene er relativt hygieniske også, sier Øystein.

Det blir ikke bading i dag, så leking med dragen får duge. Omsider blir dragen løftet høyt til værs der den får flyte fritt.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no