20. sep
TRUET: Dersom ikke politikerne redder Nannestad skisenter Åslia blir ikke bakken åpnet kommende sesong.
 
Bra besøk, men det kunne gått bedre for skibakkene
Med formidable snømengder har Åslia og Hurdal skisenter hatt en forholdsvis bra vinter, men Åslia har sett litt publikumsflukt, og det går fortsatt ikke helt rundt i Hurdal.

Publisert: 25.feb.2018 14:00
Oppdatert: 23.feb.2018 14:41

Snøfallet denne vinteren har vekket skigleden hos mange av oss, og Hurdal skisenter har hatt en bra januarmåned. Men så har det dabbet litt av i februar.

– Vi lurer litt på om folk kjørte litt fra seg i januar, sier en av eierne, Lise Kragset Furuseth.

Til tross for gratis sesongkort til alle barn født i 2008, og en stor økning i antall besøkende sammenlignet med i fjor, er ikke Hurdal skisenter helt i mål.

Forsiktig optimisme

30 prosent økning virker ganske mye, og selv om eierne er glade for den fine vinteren vi har fått, er de forsiktige med å juble for tidlig.

– Vi har puttet inn en del midler i dette. Vi har en langsiktig plan, men det er jo klart det er begrenset hvor mange år på rad man kan gå i minus, sier Kragset Furuseth.

Hun forklarer at skisenteret har et lite nedslagsområde, med rundt 3000 som bor i nærheten, og ingen tilknytning til kollektivtransport. De trenger flere besøkende, spesielt i helgene.

– Men vi har tro på stedet, og det skal bygges 400 hytter i nærheten, og det vil øke nedslagsfeltet, slår Kragset Furuseth fast.

Det er fortsatt 30 dager igjen av sesongen, og Kragset Furuseth benytter seg av muligheten til å skryte av skibakken.

– Det er helt magisk i bakken, du tror det ikke før du får se det. Man kan kjøre overalt, også utenfor bakkene, sier hun entusiastisk.

Publikumsflukt

Nannestad skisenter Åslia fikk med nød og neppe åpnet skibakken selv i år, med en hårfin margin. De hadde problemer med å få vann til snøkanonene, og var helt avhengig av Vårherre.

– Ting var usikkert, men så fikk vi den snøen vi ikke engang turte å håpe på, sier styremedlem i Nannestad skisenter, Espen Haldorsen.

Han sier videre at de med usikkerheten i starten av sesongen tatt i betraktning, har hatt bra besøk.

– Vi har nok på grunn av problemene hatt en viss publikumsflukt, men vi er fornøyd. Da vi åpnet satte vi opp et budsjett, og vi ligger i forkant av det, forklarer Haldorsen.

Nå skal det sies at budsjettet ble satt opp med baktanken om at det kunne begynne å regne, eller bli mildvær, som hadde ført til stenging av bakken igjen. Dette har heldigvis for Åslia og alle skiglade i Nannestad.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no