17. sep
Store hjerter. Ida Louise Jalkander (12), Matilde Johnsen (12), Tuva Bauer Malerstuen (11) og Laura Andrea Eriksson-Astorga (11) gjør alt de kan for å hjelpe kreftsyke Elvira Sofie (2).
 
Bakte og solgte kaker for å hjelpe kreftsyke Elvira Sofie
DAL. Alle vil hjelpe Elvira Sofie (2) til å bli frisk.

Publisert: 13.mai.2016 13:20
Oppdatert: 27.jan.2017 14:10

Disse fire jentene tok grep da de fikk høre sykdomshistorien.

- Det er det minste vi kan gjøre, sier de fire jentene.

I solskinnet utenfor Coop Prix på Dal i Eidsvoll har Laura Andrea Eriksson-Astorga (11), Tuva Bauer Malerstuen (11), Matilde Johnsen (12) og Ida Louise Jalkander (12) satt opp en provisorisk butikk med hjemmelagde boller og muffins. Jentene har stor medfølelse med Elvira Sofie fra Åsgreina, som fikk diagnosen ondartet hjernesvulst i januar. Nå vil de gjøre alt de kan for å samle inn penger, slik at 2-åringen kan reise til USA og få videre behandling der.

- Det er trist at hun er så syk. Vi håper å få inn minimum 700 kroner på salget her. Hittil har vi solgt for cirka halvparten, sier Tuva Bauer Malerstuen.

- Fantastisk å se

Underveis i intervjuet med EUB kommer det stadig mennesker innom for å kjøpe bakervarer.

- Vi hadde ett fat med skoleboller her også, men det ble vi raskt utsolgt for, sier Laura Andrea Eriksson-Astorga (11).

- Hva gjorde at dere bestemte dere for å gjøre dette?

- Vi hadde lyst til å starte et eget utsalg, og fant ut at vi ville bake kaker. Opprinnelig hadde vi tenkt til å selge til inntekt for Redd Barna, men da vi hørte om Elvira Sofie bestemte vi oss for å hjelpe henne, sier Eriksson-Astorga.

Morten Moen var én av dem som benyttet muligheten til å kjøpe kaker.

- Disse barna gjør en fantastisk innsats, sier han.

- Det er fantastisk å se når barn engasjerer seg på en slik måte. Jeg tror vi voksne har mye å lære av det. De klarer å sette seg inn i noen sin vanskelige situasjon. Det er utrolig fint å se, sier Kjetil Akerlie Berg.

Flere steder i lokalsamfunnet er det mennesker med store hjerter som vil hjelpe Elvira Sofie. Én av dem er Jose Luis Astorga Munoz. Søndag arrangerer han loppemarked og garasjesalg til inntekt for den lille jenta hjemme hos seg selv i Hjeravegen 115.

- Har rørt meg veldig

- Jeg jobber med pappaen til Elvira Sofie, og har visst om sykdommen en stund. Den har rørt meg veldig. Jeg har barn selv. Det gjør noe med deg å vite at barn kan bli så syke, sier han.

Han satser på å fylle opp hele garasjen med små og store ting foran søndagens begivenhet.

- Garasjen er litt over halvfull nå, men det strømmer på med gjenstander. Per nå er det Playstation, møbler og klær, for å nevne noe. Jeg er spent på om det kommer mye folk. Det er egentlig ikke plass til så mange biler her, men naboen er snill og låner ut gårdsplassen sin også. I tillegg er det mulig å parkere langs vegen her, sier Astorga Munoz.

Hos Salong charmant-Frisør og makeupartist, skal frisør Trine Prøven Gjødingseter og to kollegaer klippe til inntekt for Elvira Sofie søndag.

- Vi klipper i fire timer til inntekt for henne. Jeg har kjennskap til familien, og pappaen til Elvira Sofie er fra samme lille bygd som meg. Målet og drømmen vår er å klare å samle inn 10.000 kroner, og bidra til at familien slipper å fokusere på det økonomiske når de reiser over, sier Prøven Gjødingseter, som holder til i Forberggården på Råholt.

LESERBREV: Livsviktig løft for kreft

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no