20. aug
Vaskes ned: Ansatte i Læringsverkstedet barnehage på Mork i Eidsvoll vasker fredag ned barnehagen etter at det ble påvist smittsom hjernehinnebetennelse hos ett av barna. – Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig å oppleve noe slikt, men oppi det hele føler jeg barnehagen og kommunen har løst dette på en ryddig og god måte, sier barnehagestyrer Anne Lise Kvilaas.
 
Barn har fått smittsom hjernehinne-betennelse: – Ikke noe hyggelig å oppleve
94 barn og 25 voksne har fått antibiotikabehandling etter at et barnehagebarn er innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse.

Publisert: 24.nov.2017 10:18
Oppdatert: 24.nov.2017 11:12

Det var torsdag kveld et barn som til daglig går i Læringsverkstedet barnehage på Mork i Eidsvoll ble innlagt på Ullevål sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

– Vi kan bekrefte at barnet til daglig går i vår barnehage. Da dette ble avdekket fulgte vi umiddelbart vår egen beredskapsplan. Kommunen har også opptrådt forbilledlig i denne sammenhengen. Så all ros til de også, sier Anne Lise Kvilaas, barnehagestyrer ved Læringsverkstedet barnehage på Mork.

Da EUB traff henne i barnehagen fredag formiddag var de ansatte i full gang med å vaske rundt i barnehagen. Alle forholdsregler tas. Barnehagen er stengt fredag, men skal etter planen åpne igjen mandag. Kvilaas bekrefter at 94 barn og 25 ansatte har fått antibiotikabehandling etter at det alvorlige sykdomstilfellet ble avdekket.

Tett samarbeid

– Vi kontaktet alle foreldre kjapt. De kom ned på helsestasjonen i Sundet og fikk den behandlingen de skulle ha. Det er selvfølgelig ikke noe hyggelig å oppleve slikt, men oppi det hele føler jeg barnehagen og kommunen har løst dette på en ryddig og god måte. Vi har gjort det vi har kunnet. Jeg ønsker også å rette en stor takk til personalet i barnehagen, sier Kvilaas.

Ros fra foreldrene

Christoffer Gusterud har barn i barnehagen. Han sitter også i FAU. Gusterud er godt fornøyd med informasjonen fra barnehagen og Eidsvoll kommune.

– De har vært ekstremt flinke til å informere. Alle barna var på helsestasjonen i Sundet og fikk vaksine i 21-tiden torsdag kveld. 18.59 fikk vi den første e-posten med informasjon. Deretter ringte alle avdelingslederne rundt til «sine» foreldre. Vi har fått mye og god informasjon, sier Gusterud til EUB.

Fredag er Læringsverkstedet Barnehage på Mork stengt.

– Vi har fått beskjed om at den vil åpne igjen mandag. Vårt inntrykk er at alle forholdsregler blir tatt. Nå skal barnehagen vaskes ned. Søndag er det planlagt juletrefest og denne vil bli gjennomført i samarbeid med kommuneoverlegen. Kommunen og barnehagen har vært proffe, ryddige og flinke når denne situasjonen oppsto, sier Gusterud.

– Iverksatte umiddelbart tiltak

Kommuneoverlege Laurence Jary-Vattøy i Eidsvoll kommune bekrefter overfor EUB at de iverksatte tiltak umiddelbart da tilfellet av smittsom hjernehinnebetennelse ble avdekket.

– Hele torsdag kveld har alle barn og ansatte i barnehagen den smittede går i fått antibiotikabehandling ved helsestasjonen i Eidsvoll. Dette er den beste og mest effektive forebyggende behandlingen for alle som har hatt nærkontakt med det syke barnet, uttaler kommuneoverlegen til EUB.

Hun ønsker på nåværende tidspunkt ikke kommentere helsetilstanden til barnet.

FAKTA OM SMITTSOM HJERNEHINNEBETENNELSE

  • Smittsom hjernehinnebetennelse forårsakes av en bakterie og behandles med antibiotika.
  • Sykdommen smitter via dråpesmitte, for eksempel gjennom spytt.
  • Personer som har vært i nær kontakt med en person med smittsom hjernehinnebetennelse kan i sjeldne tilfeller utvikle sykdommen.
  • De første tegnene er ofte vage og likner influensalignende sykdom eller feber med frysninger, hodepine, kvalme, oppkast og diare.

Kilde: Folkehelseinstituttet


 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Stengt: Læringsverkstedet barnehage på Mork i Eidsvoll er fredag stengt for barn.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no