17. jul
SITTE: Ifølge Ina Helen Østby, kommunikasjons-sjef hos Unibuss, får bussjåførene opplæring i at de skal holde igjen til passasjerene får satt seg før de kjører videre. Illusttrasjonsfoto
 
Passasjerene skal få sette seg i bussen før den kjører
EUB er blitt kontaktet av foreldre i Nannestad som er bekymret fordi skolebusser noen ganger begynner å kjøre før barna får satt seg i setet.

Publisert: 25.jan.2018 13:00
Oppdatert: 22.jan.2018 12:16

– Det er forskjell på sjåførene. Noen er flinke til å vente, mens andre ikke ser ut til å ta seg tid til det, sier en forelder til EUB.

– Vi ønsker at våre reisende skal føle seg trygge når de kjører med Unibuss, og beklager hvis skolebarn og foreldre i Nannestad har opplevd det motsatte. Våre førere lærer i sin opplæring at de skal holde igjen til passasjerene får satt seg før de kjører videre, og vi har stort fokus på beltebruk i all vår opplæring og i interne trafikksikkerhetskampanjer. Når det gjelder skoleelever er føreren ansvarlig for at alle barn i bussen under 15 år benytter belte, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef hos Unibuss.

Hun opplyser at hun vil følge opp denne hendelsen internt.

– Vi oppfordrer passasjerer som opplever utrygg kjøring om å melde ifra til føreren direkte, eller via Ruters kontaktskjema, slik at rette vedkommende hos oss kan følge opp saken på en god måte overfor de aktuelle sjåførene. Husk å oppgi linjenummer, holdeplass, kjøreretning og tidspunkt, sier Østby.

LES OGSÅ: - Bruk belte i bussen- Bruk belte i bussen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no