25. apr
 
Beathe Christensen vant, bommen tapte
Ullensaker Aps Beathe Christensen fikk hakeslepp da hun betalte for parkering på Helsehusets parkeringsplass.

Publisert: 06.mai.2018 06:00
Oppdatert: 06.mai.2018 07:32

Da hun måtte betale 168 kroner for 2,5 timers parkering ved Helsehuset for noen uker siden, fløy Beathe Christensen i flint. Som Ap-representant tok hun saken med seg rett inn i forrige kommunestyre.

NYTT HELSEHUS: - Et formidabelt løft

– Det er altfor dyrt. Jeg tenker særlig på enslige forsørgere, lavtlønte, kronikere og de som bruker Helsehuset mye. Å vente på lege tar fort fire timer, og da er det ikke alle som har råd til å betale for å komme seg ut av parkeringsplassen. Dette er usosialt og rammer dem som har minst. Jeg vil også ha fjernet bommene inn og ut av parkeringsplassen, sa hun til EUB da og lovte å følge opp saken med kommuneadministrasjonen.

BLIR ENDRING

Nå har hun fått svar, etter kommunens møte med utbygger Aspelin Ramm, parkeringsselskapet One Park, LHL og Ullensakers prosjektleder i utbyggingen Iver Olav Sunnset, på bakgrunn av oversendelsesforslaget hennes fra sist møte i Hovedutvalg for helsevern og sosial omsorg.

KUN BANKKORT: Folk reagerte på betalingsmåten

– Fysiske hindre/bommer blir fjernet, og anlegget blir tilrettelagt for fleksible ordninger for betaling elektronisk og papirfaktura. Prismodellen blir også vurdert. Det kommer en skriftlig redegjørelse fra Aspelin Ramm i løpet av noen dager. Jeg anser med dette at vi får en tilfredsstillende ordning på parkeringen, sier kommunaldirektør for helsevern og sosialomsorg, Mette Gro Iversen, i en mail som blant andre Christensen har fått.

GLAD

– Da fikk jeg det som jeg ville. Jeg er veldig glad for at kommuneadministrasjonen tok tak varselet mitt på alvor, de har gjort en fabelaktig jobb. Uten deres innsats hadde ikke dette blitt effektuert så rakst, utbryter en glad Beathe Christensen.

– Hva skjer videre nå?

– Nå venter vi på en formell tilbakemelding, og at de tar hensyn til alle brukerne av Helsehuset.

– Er timeprisen satt ennå?

– Nei. Det er blant annet dette som nå skal utarbeides, men jeg regner med at de faller ned på 25–30 kroner timen flatt. Dessuten er det viktig at de legger til rette for fleksible betalingsordninger. Alle skal kunne betale for parkering uansett hvilken situasjon de er i. Det er dette de arbeider med nå, påpeker hun.

– Du er også opptatt av at bommen inn til parkeringsplassen skal fjernes?

– Ja, og Aspelin Ramm har sagt at det blir de. Vi kan ikke ha det slik at folk ikke får kjørt hjem fra legevakta fordi de ikke kommer ut av parkeringsplassen.

– Visste du at bommene allerede er satt i åpen posisjon?

– Nei. Har de satt i gang så rakst. Det var gledelige nyheter, sier Beathe Christensen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no