18. jul
VEDTOK PLANEN. Forvaltnings- og økonomiutvalget (FØ) vedtok administrasjonens innstilling om ikke å legge ffentlig avløp sør i Holter da Hovedplan for vann og avløp og tilhørende handlingsplaner ble behandlet. Saken har skapt stort engasjement blant berørte beboere. Mange møtte også opp til FØ-møtet.
 
Beboere i Nannestad får pålegg om selv å utbedre avløpsanlegget
NANNESTAD. Onsdag vedtok forvaltnings- og økonomiutvalget (FØ) i Nannestad at kommunen ikke skal legge offentlig avløpsledning sør i Holter.

Publisert: 10.feb.2017 14:50
Oppdatert: 01.mar.2017 11:10

Korslundområdet sør i Holter var opprinnelig ikke planlagt for offentlig avløp, men etter en utredning for området ble det en politisk sak. Politikerne fulgte etter at rapporten forelå administrasjonens konklusjon om ikke å legge offentlig avløp på strekningen Eltonåsen-Kjærstad da Hovedplan for vann og avløp 2016-2050 og handlingsplaner for vann og avløp 2017-2020 ble behandlet av FØ onsdag.
LES OGSÅ: Vil kobles til offentlig avløpsanlegg. - Noe annet ville være en skandale
Utredningen ble bestilt etter at det ble kjent at Gimilvann skal grave samme strekning for å legge ny vannledning, og at det dermed kunne bli flere om å dele på kostnadene.
Imidlertid var alle forslag til alternative løsninger i utredningen fra Cowi AS for å legge kommunalt avløp dyrere for den enkelte abonnent enn ved å etablere eget anlegg.

«AMNESTI» I 20 ÅR

Det ble samtidig enstemmig vedtatt at alle som etter pålegg fra kommunen installerer egne minirenseanlegg ikke kan kreves for tilknytningsavgift før etter 20 år dersom kommunen legger avløp i området.
Bakgrunnen for oppryddingen av avløpsanleggene i Nannestad er EUs vanndirektiv og kravene til utslipp som stilles der.
Dersom innstillingen fra FØ blir vedtatt i kommunestyret 16. februar vil 142 husstander i området Graniteie-Korslund-Haugerud-Foss, 16 på Nygårdstoppen, 12 ved Homble, 20 ved Åsheim, 240 på strekningen Åsgreina-Røtterudmoen og 202 forskjellige andre steder få pålegg om selv å etterkomme utslippskravene i henhold til EUs vanndirektiv.
Kravet til ferdigstillelse er utgangen av 2020.
På kommunestyremøtet vil også Ørn Terje Foss (SV) foreslå at saken blir utsatt, og at offentlig avløpsnett for all spredt bebyggelse i kommunen utredes.
Dersom alle husstander skal få offentlig avløp vil det ifølge kommunens beregninger koste 300 millioner kroner.

MARKERTE MISNØYE

Da plan- og utviklingsutvalget fikk en orientering om kommunens planer for vann og avløp tirsdag møtte det opp nærmere 50 personer som bor på strekningen Åsgreina-Røtterudmoen. Mange av beboerne ønsker offentlig avløp, blant annet fordi de frykter de også kan bli pålagt å koble seg til offentlig avløp dersom det kommer etter noen år selv om det vedtas «amnesti» for 20 år.
- Vi er skeptiske til hvor juridisk bindende dette er, sier Halvor Jahr, som er én av dem som har jobbet for at kommunen skal utrede offentlig kloakk også for strekningen Åsgreina-Røtterudmoen før planverket vedtas.
Han peker også på at det i kommuneplanen er lagt inn områder for boligutbygging på samme strekning.
Mandag inviterer Nannestad kommune til åpent informasjonsmøte i kommunestyresalen. 
Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no