25. jun
NYTT BUSSTILBUD: Fra 2. januar neste år bedres busstilbudet nord i Nannestad. Da blir det ti avganger daglig i Sandsnesseter. Illustrasjonsfoto
 
Bedre busstilbud i Nannestad
Fra 2. januar 2018 blir det nytt busstilbud fra Sandsnesseter. Linje 445 fra Hurdal skal da kjøre lenger sør enn tidligere og vil snu på Granli holdeplass.

Publisert: 19.des.2017 09:00
Oppdatert: 19.des.2017 12:02

Ruter valgte i høst å legge ned bussrute 815 på Vestre Hurdalsveg og flytte den til Østre Hurdalsveg.

– Vi var svært misfornøyde med at Ruter la ned bussrutene på vestsiden av Hurdalssjøen og flyttet dem til østsiden. Dette berørte innbyggerne i Sandsnesseter på en veldig ugrei måte, og jeg legger ikke skjul på misnøyen med at Ruter i det skjulte avtalte dette med én kommune, uten å involvere dem som må ta store deler av belastningen, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

TI AVGANGER DAGLIG

Ruter planlegger nå, fra 2. januar 2018, å snu linje 445 fra Hurdal ved Granli holdeplass i Sandsnesseter på tre avganger om morgenen og tre avganger om ettermiddagen.

– I tillegg kommer skoleskyssen fra Nannestad og Jessheim videregående skoler. Vi håper dette vil avhjelpe på situasjonen på vestsiden av Hurdalssjøen som får totalt ti avganger daglig til/fra Sandsnesseter, opplyser Trine Holand, områdesjef hos Ruter.

Hun ber samtidig Nannestad kommune om å sørge for at snuplassen ved Granli blir brøytet.

BESTILLINGSRUTER

I tillegg kommer det tre bestillingsruter.

– Det blir én buss én dag i uka i Nannestad nord, tur/retur, én buss én dag i uka i sørvest, Åsvegen, tur/retur, og én buss én dag i uken i Nannestad i sørøst, Holter, tur/retur, opplyser Holand.

Ordfører Hans Thue (Ap) og varaordfører Karl Henrik Laache (V) har tidligere i høst hatt møte med Ruter for å formidle kommunens syn på busstilbudet i kommunen.

– Vi er derfor glade for at områdesjef Trine Holand nå kommer opp med noen tiltak som kan avbøte litt, sier Thue.

SNEV AV ANERKJENNELSE

Ordføreren forteller at de oppfatter dette som et snev av anerkjennelse av kommunens syn om at busstrafikken i Akershus handler om mer enn å få flest mulig til å reise kollektivt.

– Ruter har også et visst ansvar for at de uten bil kan komme seg på jobb, skole og fritidsaktiviteter, sier ordføreren.

Han er også veldig fornøyd med at bestillingslinjene nå kommer på plass.

– Det vil være et ukentlig tilbud som dekker store deler av kommunen og som jeg håper blir flittig brukt, slik at det blir opprettholdt som et permanent tilbud. Jeg er glad for å kunne ha litt håndfast dokumentasjon på at dialogen med Ruter tar seg opp og håper dette er et signal om at vi kan finne løsninger på de utfordringene som gjenstår, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Vi trenger bussrute 815 på vestsida av Hurdalssjøen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no