21. jul
ENSTEMMIGHET: Lars Henrik Øberg (Ap) fikk full tilslutning til forslaget om å utrede muligheter for flere helsestasjoner for ungdom. Her i samtale med Linn Emilie Hexeberg fra SV.
 
Beholder to helsestasjoner for barn
EIDSVOLL. Bare Torleif Hamre (SV) stemte for administrasjonens forslag om å legge ned helsestasjonen for barn på Råholt og samle hele tjenesten i Sundet.

Publisert: 06.sep.2017 21:00
Oppdatert: 06.sep.2017 21:34

Både kommuneadministrasjonen og de ansatte har ønsket å legge ned helsestasjonen for barn på Råholt for å styrke det faglige tilbudet i Sundet der det nå er plass til alle ansatte.

Sentraliseringen var tenkt gjennomført uten politisk behandling, men flyttingen ble stanset etter at EUB skrev om  saken.

VIL STYRKE TILBUDET

De alle flere politikerne er uenige i den tiltenkte løsningen. De  signaliserer i stedet en styrking av helsetjenesten for de minste begge steder, samt utvidelse av tjenesten for ungdom.

– Det er svært gledelig det som har skjedd med skolehelsetjenesten (som er vesentlig styrket og har fått felles base på Råholt. Red. anmerkning), men det henger igjen med helsekontroll av de minste, påpekte Hamre og stemte for samling i Sundet.

Det var det ingen andre politikere som var enig i.

FOR TRANGT

– Jeg har stor respekt for den faglige begrunnelsen for å samles i Sundet. Men vi mener vi må utvide helsestasjonene, og da blir lokalene i Sundet for små til alle, påpekte varaordfører Einar Madsen (Ap).

– Helsearbeid er forebyggende. Vi må investere i skikkelig tilbud. Det vil vi tjene på i framtida, sa Hans Arvid Øberg (Ap).

– Jeg er glad for å beholde begge helsestasjonene, og at vi fikk samordnet skolehelsetjenesten, sa Christoffer Nyborg (H).

FLEST I SØRBYGDA

– 60 prosent av brukerne bor i sørbygd, påpekte Harald Ranum (Frp).

Det avgjørende for oss er brukerne, og det er ikke så enkelte å komme fra sørbygda til Sundet, uttalte Finn Terje Tønnessen (Frp).

Knut Bakkehaug (V) var usikker på om han skulle følge den faglige anbefalingen eller den politiske anbefalingen fra hovedutvalget, men valgte det siste.

– FLERE TILBUD TIL UNGDOM

Lars Henrik Øberg (Ap) var opptatt av ungdommenes helsetilbud.

-Vi trenger enda flere helsesøstre. Vi må beholde begge helsestasjonene, og vi må styrke tilbudet enda mer, sa han.

– I dag er det bare én helsestasjon for ungdom. Den ligger i Sundet og er åpen én ettermiddag i uka. Jeg ønsker helsestasjon for ungdom også i sørbygda og i nordbygda, sa han og satte fram forslag om at administrasjonen måtte se på muligheter for å få dette til.

Øbergs forslag fikk enstemmig tilslutning.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no