18. jul
BEKYMRET. Rune Bjerkestrand (Ap) tok situasjonen ved Råholt bad opp i kommunestyret etter å ha mottatt flere negative tilbakemeldinger.
 
Bekymret for omdømmet til Råholt bad
RÅHOLT. Ordføreren avviser at dårlig renhold er årsak til hygieneproblemene.

Publisert: 07.apr.2017 21:00
Oppdatert: 07.apr.2017 21:23

Nylig var Råholt bad stengt i flere dager på grunn av for dårlig vannkvalitet.

Dette er ikke første gangen, og flere er skeptiske.

MANGE TILBAKEMELDINGER

– Det er med stor frustrasjon man som folkevalgt mottar mange tilbakemeldinger på opplevelser av mangelfullt vedlikehold, dårlig renhold og stengte bassenger på grunn av høye kimtall eller liknende, uttalte Rune Bjerkestrand i en interpellasjon i kommunestyremøtet tirsdag.

At basseng blir stengt når vannkvaliteten er uakseptabel, er isolert sett bra, men griper vi egentlig tak i årsaken til avvikene, spurte han.

REDD FOR BESØKET

Bjerkestrand uttrykte også, på vegne av Eidsvoll Arbeiderparti, bekymring over at besøkstallet har stagnert eller avtatt.

– En konsekvens kan bli at vi må øke prisene for å dekke drifts- og vedlikeholdskostnadene. Dette kan fort bli en vond spiral, uttalte han.

– Vi skylder kommunens innbyggere å kvalitetssikre at vi har et bra bad, nå og i framtida, sa Bjerkestrand og stilte spørsmål til ordføreren om årsaken til at bassenget må stenges, om vedlikeholdsplanen for badet, om gjennomføring av tilfredshetsundersøkelser og planer for videre drift.

– BRA RENHOLD

Ordfører John-Erik Vika (Sp) avviste at renholdet er for dårlig.

– Det er innført hyppigere bunnsuging/støvsuging av idrettsbassenget og velværebassenget, opplyste han.

– Dette gjøres tilnærmet hver dag, og i tillegg støvsuges bassengene når det er synlige partikler i vannet.

– Det er innført hyppigere dusjrenhold i helgene, og det er daglig renhold av kafeen, gulvflater, toaletter, garderober, dusjer og badstuer, opplyste han.

– Hovedrenholdet utføres før og etter åpningstid, og i tillegg rengjøres toaletter og dusjer flere ganger daglig, påpekte John-Erik Vika.

HULL I EN DUK

– Årsaken til den siste stenging var ikke dårlig renhold, opplyste ordføreren.

– Det er mest sannsynlig at det høye kimtallet ble forårsaket av stillestående vann på utsiden av en duk som ligger i utjevningsbassenget for idrettsbassenget, og at denne ikke var tett.

– Det ble umiddelbart igangsatt tiltak for å fjerne duken, samt rense og desinfisere alle deler og flater i utjevningsbassenget, i tillegg til ekstra sikring av kjemikaliedoseringen i vannstrømmen, opplyste Vika.

– Generelt jobber kommunen med å forbedre driftsprosessene i anlegget for å sikre en stabil drift og tilfredsstillende vannkvalitet. Per i dag er det ikke kjent at det er noe vesentlige vedlikeholdsbehov ved anlegget, opplyste ordføreren.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no