25. jun
ADVARER. Bjarte Vollebæk i Ullensaker KrF, politiførstebetjent Anne Kathrine Hofseth Gundersen ved Ullensaker lensmannskontor og Lise Kragset Furuseth i Ullensaker KrF vil samarbeide om å øke sikkerheten ved Nordbytjernet.
 
Ber foreldre og voksne passe ekstra godt på i sommer
JESSHEIM. KrF vil ha vaktordning rundt Nordbytjernet så fort som mulig. Politiet patruljerer området oftere enn før.

Publisert: 14.jun.2016 14:12
Oppdatert: 27.jan.2017 14:15

Politiet i Ullensaker har så langt i sommer fått flere meldinger om ungdom helt ned i 14-årsalderen som drikker alkohol utendørs ved Nordbytjernet, og om flere nestenulykker som følge av bading i beruset tilstand.

- Nå ønsker vi å oppfordre alle foreldre og voksne om å ha et ekstra øye til det som skjer rundt tjernet, sier politiførstebetjent Anne Kathrine Hofseth Gundersen.

Les også: Vil ikke ha hunder ved Nordbytjernet

PROBLEMET KAN BLI STØRRE

Hun sier at politiet først og fremst ønsker å forebygge.

- Vi ser tendensen, og vet at det drikkes ved tjernet både på dagtid og kveldstid. Alkohol og badevann er en kombinasjon vi vet kan være veldig farlig, sier Hofseth Gundersen.

- Vi har fått flere meldinger om drikking, og også om farlige situasjoner i vannet som følge av alkohol. Ungdom i ganske lav alder er med på dette. Vi sitter med inntrykk av at det er mer populært å være ved tjernet nå, etter at vi i mange år ikke har hatt noen særlige problemer her. Nordbytjernet er en perle midt i Ullensaker, det er mange som koser seg her, og det håper vi folk fortsetter med, sier politiførstebetjenten, som også legger til at de har Ljøgodttjern ved Raknehaugen i kikkerten.

- Derfor patruljerer vi oftere enn før, og vi oppfordrer særlig foreldre til å være aktivt til stedet ved tjernet - både på dagtid og kveldstid. Utekontaktene er også mer til stedet enn før, sier hun.

Les også: Rosa plast til inntekt for brystkreft

VIL HA VAKTORDNING

Ullensaker KrF har diskutert utviklingen ved Nordbytjernet i partiet, og foreslår å etablere en kommunal vaktordning. I går, tirsdag, fikk den politiske ledelsen i kommunen oversendt et spørsmål om de kan vurdere ulike alternativer for en badevakt eller kommunal tjernvakt.

- Vi har sett tendensen til økt uønsket adferd ved tjernet, sier Bjarte Vollebæk. Han sitter i hovedutvalg for skole og barnehage for Ullensaker KrF.

- Hvor raskt det eventuelt vil være mulig å få på plass en slik vaktordning tør jeg ikke si noe om. Det er blant de tingene som må vurderes. Men dess raskere jo bedre, sier han.

VÆRE FØRE VAR

Lise Kragset Furuseth (KrF) har egne erfaringer.

- Befolkningen i Ullensaker vokser, og det blir stadig flere folk også på tjernet. Jeg hører både fra mine egne barn og fra andre at det er mer herjing og utrivelige hendelser her, sier han.

- Vi syns det er greit å ta tak i dette med en gang, for å ikke la det utvikle seg. Kanskje kommunen allerede har folk, eller om vi kan gjøre noen avtaler med idrettslag eller andre frivillige. Det må vi finne ut av, men vi ønsker oss en tjernvakt som kan livredding, sier Lise Kragset Furuseth.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no