21. okt
SPØRSMÅL: Arild Hemstad (t.v., Frp) og Christian Bendz (H) stiller spørsmål om kommunens håndtering av den såkalte «vanntyverisaken» i Holter.
 
Ber kommunen forklare seg i «vanntyverisaken»
Høyre og Fremskrittspartiet tar i en interpellasjon opp den såkalte vanntyverisaken i kommunestyret i Nannestad tirsdag 13. februar.

Publisert: 12.feb.2018 15:00
Oppdatert: 12.feb.2018 13:35

Bakgrunnen er at kommunen mener noen koblet seg til det offentlige vannforsyningsnettet i Holter i fjor høst, og som medførte forurensning av drikkevannet. Grunneiere i det aktuelle området ble kontaktet av kommunen og føler seg beskyldt for å ha tatt ut vann.

– Dette har vært en meget spesiell sak, og Høyre og Frp ønsker at saken belyses politisk. Når noen beskyldes for noe, skal man være sikker i sin sak og er saken av en alvorlig art er politianmeldelse et naturlig steg, sier Christian Bendz, gruppeleder i Høyre.

Og nettopp ett av spørsmålene partiene ønsker svar på er hvorfor saken ikke ble anmeldt, noe grunneierne også ba om. Videre ønskes det svar på hvorfor kommunen har kommet med beskyldninger slik at de berørte grunneierne føler seg uthengt, hvilken informasjon som ble innhentet fra relevante parter før man beskyldte noen, og hvorfor kommunen ser saken som avsluttet uten at det er gitt en beklagelse. I tillegg ønsker de svar på hva kommunen har lært av denne saken.

LES OGSÅ: – Vi hadde ikke til hensikt å henge ut noen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no