17. sep
KUNSTGRESS. Nannestad Bygdeliste mener kommunen må bidra med midler og lånegaranti. Fra v: Odd Arvid Rønning Bjerke IL, Petter Gulbrandsen (midten) og Morten Marthinsen fra Nannestad bygdeliste i Maura.
 
Ber kommunen om midler til kunstgressbane
NANNESTAD. Bjerke IL har søkt Nannestad kommune om tilskudd til kunstgressbane. Det er også søkt om kommunal garanti for lån.

Publisert: 20.mar.2017 09:57
Oppdatert: 23.mar.2017 10:10

Nannestad Bygdeliste mener kommunestyret må gå inn for dette, og fremmer dette forslaget i en interpellasjon til kommunestyret 30. mars.

De ber da om at saken legges fram til kommunestyremøtet i mai.

Bjerke IL fotball har søkt Nannestad kommune om kommunalt tilskudd til bygging av kunstgressbane med lysanlegg samt nytt lager og garasjebygg. Anlegget skal delfinansieres med tippemidler og lån.

I tillegg er det søkt om en kommunal lånegaranti.

Bjerke IL fotball ønsker å starte byggingen og kunne ferdigstille i løpet av sommeren 2017.

MANGEL PÅ KUNSTGRESSBANER

– Bjerke IL fotball har 450 aktive spillere, hvorav 400 spillere som er i alderen fra fem til 16 år, og har 40 lag i seriesystemet. Fotball har blitt en helårsidrett og det er mangel på kunstgressbaner i Nannestad. I vinterhalvåret trener fotballagene på kunstgressbanen i Nannestad sentrum. Fra mars begynner fotballkampene. På grunn av at det er så mange lag som skal spille kamp blir det ikke plass til alle som skal trene. Dette er frustrerende for lagledere, trenere og spillere i flere klubber. Dette kan ikke fortsette, sier Morten Marthinsen, leder for Nannestad Bygdeliste.

SØKTE FOR SENT

Han opplyser at Bjerke IL fotball søkte etter at fristen for tippemidler hadde gått ut, men kom med på årets søknad om tippemidler som ble behandlet i kommunestyret i desember 2016.

Det er Akershus fylkeskommune som tildeler spillemidlene.

– Det er ganske sikkert at prosjektet ikke får tildelt tippemidler i år. Årsaken til det er at det ikke foreligger en kommunal bankgaranti. For å få tildelt spillemidler må det være en finansieringsplan med kommunal bankgaranti. Vi mener at det må bygges ny kunstgressbane på Bjerke stadion i år, sier Marthinsen.

TILSKUDD OG FORSKUDD

Han mener at dersom det skal kunne bli en realitet må det forskutteres tippemidler og gis kommunalt tilskudd i år.

– Vi vil derfor foreslå at Bjerke IL fotball sin søknad fra 26. november 2016 om tilskudd, tippemidler og bankgaranti for å bygge kunstgressbane med lysanlegg, samt nytt lager og garasjebygg, på Bjerke stadion legges fram til politisk behandling i kommunestyret 11. mai 2017, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: Legg kunstgress ved nye Jessheim videregående

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no