20. apr
GLATT OG FARLIG: - Denne skolevegen er smal, svinget og ofte svært glatt. Her finnes ingen gangveg, påpeker Ida Martinsen.
 
Ber om drosje på farlig skoleveg
Ida Martinsen bor øverst i Haslervegen på Dal. Nå har hun skrevet til kommunen og bedt om tiltak som sikrer skoleelevene.

Publisert: 27.nov.2017 06:00
Oppdatert: 27.nov.2017 08:29

– Jeg har ikke fått noe svar, ikke engang en bekreftelse på at de har mottatt e-posten, sier hun skuffet.

Martinsen har barn både på Dal skole og Råholt ungdomsskole. Nå ber hun om drosjetransport til det blir gangveg og ordinær skolebuss langs hele vegen.

UTRYGG

Avstanden mellom Hasler og Dal skole er tre kilometer. Det er for kort til at elevene får gratis skyss.

Skolevegen er lang og farlig. Elevene bør få taxi. Det bør gjelde alle opp til 18 år. På feltet her bor det fire skolebarn og to barnehagebarn, opplyser hun.

UTEN GANGVEG

Barneskoleelevene kan ta buss fra krysset med Hellestadgangen.

– Men dit er det 600 meter, og barna må gå i vegbanen. Det er ikke gangveg på strekningen, og ikke fotgjengerfelt der elevene må krysse vegen, påpeker Ida Martinsen.

INGEN BUSS

Hjemover fra Dal skole er det ikke noe busstilbud for de eldste elevene, bortsett fra den dagen i uka da de har kortere skoletid.

– Skolebussen kjører bare for de yngste elevene som slutter tidligere, forklarer Martinsen.

LANGT Å GÅ

Situasjonen er enda verre for dem som går på ungdomsskolen.

– Elevene må gå to kilometer ned til Dal sentrum i all slags vær for å komme til buss. Skolebussen stopper ved Coop-butikken, men den er ofte full. Da må ungdomsskoleelevene gå helt til stasjonen for å ta rutebussen, forteller Ida Martinsen.

– Jeg syns det er underlig at bussen ikke tar seg en runde opp hit, for det er mange barn på strekningen fra stasjonen og oppover og det er god plass til å snu i enden av vegen, sier hun.

– KJØRER FORT

Ida Martinsen påpeker at det er mye trafikk på Haslervegen fordi den gir tilgang til turløyper og natur.

– Men vegen er smal og svingete og går gjennom en skog der sola ikke varmer. Det betyr at vegen ofte er glatt. Fartsgrensa er 50 km/t, men det er mange som kjører fortere. Vi bør få en gangveg,  sier hun.

NESTENULYKKER

Ida Martinsen har også opplevd nestenulykker på lokalvegen.

– Barna mine har holdt på å bli påkjørt av biler og buss ved flere anledninger. Det vil være trist om det må gå liv før noe gjøres. Jeg har ved flere anledninger kjørt barna til og fra skolen fordi jeg ikke anser vegen som trygg, opplyser hun.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no