17. jun
KREFT: Ann-Lill Weidemann (t.v.) og Britt Saga fra Brystkreftforeningen Øvre Romerike ønsker at Nannestad skal få en kreftkoordinator. Det fortalte de ordfører Hans Thue da han ga sitt bidrag til Rosa sløyfe-aksjonen. Lørdag selger de rosa sløyfer hos Rema 1000 i Nannestad.
 
Ber om kreftkoordinator
NANNESTAD: Ordfører Hans Thue støttet Rosa sløyfe-aksjonen da Britt Saga og Ann-Lill Weidemann besøkte hans kontor. Samtidig fortalte de ordføreren at det er viktig med en kreftkoordinator i kommunen.

Publisert: 04.okt.2017 09:00
Oppdatert: 04.okt.2017 09:27

Inntektene fra årets Rosa sløyfe-aksjon går til forskning på senskader etter brystkreftbehandling. Både Saga og Weidemann har hatt brystkreft og kan fortelle om senskader mange år etter behandlingen. Begge representerer Brystkreftforeningen Øvre Romerike.

– Én av tre får senskader. Det er 17 år siden jeg ble kreftoperert, og sliter fortsatt med senskader, sier Weidemann.

Ordføreren påpeker at det er kjempeviktig å stille opp for dette og gi sin støtte til aksjonen.

– Mer forskning på dette området er veldig viktig, og jeg oppfordrer alle til å støtte opp om aksjonen, sier Thue.

BER OM KREFTKOORDINATOR

Saga og Weidemann benyttet samtidig anledningen til å ta opp at Nannestad ikke har noen kreftkoordinator.

– Det er behov for at noen kan hjelpe den som rammes litt på veien, og da er en kreftkoordinator viktig. Det har vi jo ikke i Nannestad, sier Saga.

Foreningen har sendt et forslag til kommunen om hvordan man kan organisere en kreftkoordinator.

– Vi har foreslått at Nannestad, Gjerdrum og Hurdal kan gå sammen om én stilling. Det er veldig viktig, og aller mest for dem som ikke har et nettverk selv, sier Weidemann.

– Dette er noe jeg skal ta opp med kommuneoverlegen, lover ordføreren.

Ullensaker, Nes og Eidsvoll har kreftkoordinator.

FORSKNING

Saga håper det kan forskes mer på senskader, et område hun mener det ikke har vært nok fokus på.

– Man må finne ut om hvor mye stråling og cellegift det er nødvendig å gi. I dag får man for eksempel cellegift for sikkerhets skyld. Da skjer det ting med kroppen. Blant annet mistet jeg negler på foten. Man kan også bli nummen i fingertuppene. Jo, jeg er frisk fra kreften, men man blir aldri den samme igjen, sier Saga.

9 av 10 overlever i dag brystkreft.

– Forskningen har gjort at en har kommet langt med behandling av kreft, så mange blir friske, men de fleste sliter med senskader, sier Anne Marie Ramstad, leder for Brystkreftforeningen Øvre Romerike.

STANDS

Brystkreftforeningen Øvre Romerike skal ha Rosa sløyfe stands i alle kommunene på Øvre Romerike i oktober; hos Rema 1000 i Sundet fredag 6. oktober og i Amfisentret på Råholt lørdag 7. oktober. I Nannestad er det også stand hos Rema 1000 lørdag 7. oktober, og Rosa sløyfe bussen kommer til Jessheim Storsenter lørdag 14. oktober.

Magne Furuholmen er den offisielle pin-designeren for Rosa sløyfe-aksjonen i år, og de innsamlede pengene til forskning på senskader.

LES OGSÅ: Krysser Australia. Skal sykle 400 mil for kreftsaken

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no