26. mar
LIKT FOR ALLE: Nannestad tomtefesterforening ber Nannestad kommune om at alle de 39 beboerne som av kommunen er stevnet for retten i tomtefestesaken får samme behandling som Rådyrvegen borettslag får etter dommen i Høyesterett.
 
Ber om lik behandling for tomtefestere
Nannestad tomtefesterforening ber Nannestad kommune om lik behandling for samtlige 39 beboere med festetomt, og som er stevnet for retten av kommunen, etter at Rådyrvegen vant i saken mot kommunen i Høyesterett.

Publisert: 19.jun.2018 06:00
Oppdatert: 18.jun.2018 11:38

I saksframlegget til kommunestyret 19. juni er kun 25 av de 39 eiendommene tatt med. Innstillingen er at disse 25 vil få samme behandling som Rådyrvegen borettslag.

– For å unngå ny rettssak ber vi om likebehandling av alle tomtefesterne i Nannestad, på lik linje som Rådyrvegen borettslag, sier Petter Gulbrandsen, leder for Nannestad tomtefesterforening.

I et brev til kommunens politikere viser foreningen til at Nannestad kommune den 29. desember 2015 gikk til rettslige skritt mot tomtefestere av i alt 39 tomter. Saken har vært stanset i Øvre Romerike tingrett i påvente av behandling av saken til Rådyrvegen borettslag mot Nannestad kommune hvor kommunen tapte saken enstemmig i Høyesterett ved dom av 9. mai 2018. Kommunen hadde før det også tapt i både ting- og lagmannsretten. Kommunen måtte dekke borettslagets saksomkostninger, rettsgebyrer og egne saksomkostninger på til sammen om lag 1,8 millioner kroner. I tillegg tilkommer interne saksomkostninger.

KONSUMPRISINDEKS

– Kommunen ble dømt til at festeavgiften kun skal reguleres etter konsumprisindeksen. I saksframlegget til kommunestyret er kun 25 festere med identisk festekontrakt som Rådyrvegen borettslag oppe til behandling. Øvrige festere som er saksøkt, og som har ventet på denne dommen i tre år, er ikke tatt med i saksframlegget. Dette er helt uforståelig. Det oppfattes som at rådmannen lar politikerne slippe å ta stilling til denne viktige saken. På tross av tapet i Høyesterett er rådmannens innstilling at mange av tomtefesterne like fullt skal forsøkes å bli påført en gigantisk oppregulering. Kommunen åpner således for å forskjellsbehandle tomtefesterne i Nannestad, og vi mener at kommunen må trekke sitt søksmål overfor samtlige tomtefestere, sier Gulbrandsen.

STORT PRESS

Han viser til at tomtefesterne er slitne og at det har vært, og fortsatt er, et stort press på disse innbyggerne.

– Det virker helt meningsløst for oss at man først skal måtte vente i flere år i rettssystemet for deretter å ikke få sin sak behandlet på lik linje med Rådyrvegen borettslag. Disse festerne går nå en utrygg framtid i møte uten å vite hva kommunen akter å gjøre. Tomtefesterforeningen henstiller politikerne om at disse festerne må få lik behandling som Rådyrvegen borettslag, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Dom i tomtefestesaken: Forventer at alle får samme behandling

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no