19. jul
BRUDD. Hans Thue (t.v.) ordfører i Nannestad, har nå sendt brev til Stortinget hvor han ber om at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor opprettholdes. Han mener vedtaket om nedleggelse er brudd på Stortingets forutsetninger for politireformen. Her sammen med lensmann Bjørn Hoff (midten) og varaordfører Karl Henrik Laache.
 
Ber Stortinget sikre videre drift av Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor
NANNESTAD. Ordføreren i Nannestad, Hans Thue (Ap), ber i et brev til Stortingets presidentskap om at det lokale lensmannskontoret opprettholdes.

Publisert: 15.mar.2017 12:08
Oppdatert: 16.mar.2017 14:07

Ordføreren mener vedtaket om ny organisering av Politiet er brudd på Stortingets forutsetninger for nærpolitireformen.

Politimesteren gikk inn for at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor skal legges ned og at tjenesten flyttes til Ullensaker. Dette er senere vedtatt av Politidirektoratet.

– Politiet sentraliseres, blant annet med den følge at Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor, som betjener et område med 19.000 innbyggere og som er i vekst, besluttes nedlagt, sier Thue.

HAR KLAGET

Med bakgrunn i premissene for nærpolitireformen har Nannestad kommune etter vedtak i kommunestyret klaget på Politidirektoratets vedtak fra januar i år som innebærer nedleggelse av lensmannskontoret i Nannestad.

– Nærpolitireformen er et brudd på Stortingets forutsetninger. Utredningen er gjennomført uten at det har vært etablert noen reell dialog mellom de berørte kommuner. Betydningen av å opprettholde Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor har ikke blitt vektlagt i politimesterens tilråding fordi prosessen har vært gjennomført uten at berørte kommuner har fått delta med sin lokale kunnskap om kriminalitetsbildet og behov for tilstedeværende politi, sier Thue.

Han ber nå Stortinget om at tilstedeværelsen for det lokale lensmannskontoret sikres.

– Nannestad er villig til å inngå dialog med Politidistrikt Øst om hvordan videreføring praktisk kan gjennomføres, sier ordføreren.

BRUDD PÅ FORUTSETNINGER

Thue hevder også at Politidirektoratets vedtak om ny organisering av Politiet i Nannestad er et klart brudd på Stortingets forutsetninger om hvordan et «nærpoliti» skal organiseres og driftes. Han påpeker også at det ikke er gitt samme frister for klager for de berørte kommuner.

– For at kommunene skal kunne gi en samlet vurdering av klagene må fristen for uttalelse være den samme for alle klager innenfor samme politidistrikt. Politidirektoratet har bestemt at alle kommunene i distriktet får alle klagene i distriktet til uttalelse. Dette virker på overflaten svært så demokratisk og inkluderende, men alle klagene kommer med hver sin frist. Det betyr at ingen, heller ikke direktoratet, kan se helhetlig på saken. Altså er dette en skinnmanøver som åpenbart har motsatt hensikt. Jeg synes hele prosessen bærer preg av at kommunene overkjøres. Det er irriterende at politimesteren skryter på seg 45 minutters kjøretid til nærmeste kontor, når vi i alle andre sammenhenger avkreves kollektivreiser. Med kollektivtransport tar det én time til Jessheim og én time og 45 minutter til Råholt. sier Thue.

LES OGSÅ: Nannestad vil opprettholde lensmannskontoret

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no