25. jan
VEKST: Ordfører Hans Thue og virksomhets-leder for barnehagene i Nannestad, Kari Hamre Storholm, er fornøyde med at kommunens barnehagekapasiteten holder tritt med befolkningsøkningen. Her på et besøk i Bjerke barnehage. Til v. Eva Stad Sjøberg, styrer i Bjerke barnehage.
 
Ordføreren bekymret for barnehagedekningen: Beroliget av barnehageledelsen
NANNESTAD: Av kommunene i Akershus vokser Nannestad mest. Nyeste statistikk viser at antall innbyggere per andre kvartal har økt med 2,4 prosent.

Publisert: 06.sep.2017 06:00
Oppdatert: 06.sep.2017 07:11

Det skremte ordføreren. Imidlertid viste det seg at han ikke hadde grunn til å engste seg.

Antall innbyggere i Nannestad ligger nå tett oppunder 13.000, 1.000 flere enn for bare ett og et halvt års tid siden.

I Akershus var veksten i samme periode én prosent, og i landet 0,4 prosent.

– Med enda en periode med så stor befolkningsvekst ble jeg litt bekymret for barnehagedekningen. Fikser vi dette nå, tenkte jeg. Jeg tok kontakt med barnehageetaten, og ble straks beroliget. Til tross for den sterke veksten har vi barnehagedekningen på stell. Dette er vi veldig glade for. Nå skal vi jo også bygge en ny barnehage i Åsgreina, som gjør det enda bedre, men selv før den står ferdig klarer vi å tilby plass til alle som har rett til barnehageplass. Det er også nye normkrav til hvor mange barn det skal være per barnehagelærer, og også dette har vi på stell, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

HAR ØKT KAPASITETEN

Kari Hamre Storholm, virksomhetsleder for barnehagene i Nannestad kommune, opplyser at kommunen har klart å øke kapasiteten i takt med befolkningsveksten.

– Vi tilpasser oss veksten, og ikke minst tilflytning, så godt vi kan. Hvor mange barn som flytter til bygda vet vi jo ikke. Alle som søker ved hovedopptak for nytt barnehageår innen 1. mars får plass. Det har også blitt stadig flere som har rett til plass, og de får det når rettigheten inntrer. De aller fleste får også en av de barnehagene de ønsker, men det er noen som har særønsker om én bestemt barnehage. Det er ikke alltid vi kan tilby plass i akkurat den barnehagen, men det er ingen som skal behøve å kjøre langt på tvers eller langs av kommunen for å få plass. Vi har også hatt kapasitet til å tilby plass til mange som ikke har rett til det etter barnehageloven. Men det er jo ikke bare dekningen som er viktig. God kvalitet er også veldig viktig, og det har vi i Nannestad, hevder Storholm.

ØKNING PÅ 40 BARN

Det er per i dag 680 barn i barnehagene i Nannestad, hvorav drøyt 380 er i private barnehager. Det er 11 barnehager i Nannestad, sju av dem er private.

– Det er en økning fra midt i desember i fjor på 40 barn, og det er ganske mye i barnehagesammenheng. Det alene er jo en liten barnehage. Dette har vi hatt kapasitet til å ta imot, selv om vi ikke var forberedt på det i forhold til prognosene. Økningen var større, og kom raskere enn forventet, men vi har en buffer i deler av kommunen, sier Storholm.

Hun opplyser at den største økningen er i Maura og Holter.

– Det skal som sagt bygges ny og stor barnehage i Åsgreina, slik at vi kan tilpasse oss enda bedre til Åsgreina og Holter, sier Storholm.

Hun forteller også at noen søker den ene dagen og ønsker plass dagen etter.

– Det blir gjerne litt vanskelig for oss, sier hun.

LES OGSÅ: – Det er noen nye på vei inn hele tiden. Vi åpner nesten én ny barnehage i uka i snitt

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no