21. jul
BESTEMØDRE I FARTA: De er søstre og bestemødre, Rønnaug Habberstad (t.v.) og Tone Torp. Her suser de ned Skaubanen med barnebarna Eine Martin Moløkken og Desiré Torp.
 
Bestemødre i farta! Og nå får de lys.
Søstrene og bestemødrene Rønnaug Habberstad og Tone Torp suser ned Skaubanen sammen med barnebarna. De er tredje generasjon i familien som bruker den populære akebakken - hvor flomlyset nå tennes igjen.

Publisert: 21.feb.2018 17:00
Oppdatert: 21.feb.2018 10:08

– Vi var mye i Skaubanen da vi selv var barn. Så tok vi med barna våre hit, og nå er det barnebarna som vi aker med, forteller søstrene, som er oppvokst på Sagmoen.

– KJEMPEFINT STED

Det er vinterferie, og Rønnaug og Tone har barnebarn på besøk. Da bærer det av gårde til Skaubanen, akkurat som da deres egne unger var barn. Da var det også alpinbakke der.

– Dette er jo et kjempested for uteliv. Nå er det også bygd en flott gapahuk oppi bakken hvor det går an å tenne bål og kose seg, forteller søstrene.

Like ved bakken er det også anlagt en skøytebane – og den står heller ikke ubrukt, tvert om.

NÅ BLIR DET LYS

Da EIF hadde alpinbakke i Skaubanen, var det også flomlys der. Det krydde av unger både dag og kveld, men alpingruppa ble lagt ned og lysene slukket. At bakken nå igjen skal bli lyssatt, synes Rønnaug og Tone er topp.

– Vi har støttet innsamlingen til lyset, og det er flott at noen har tatt dette initiativet, sier de to bestemødrene.

10.000 fra kommunen

Det er Cato Pettersen som er mannen bak innsamlingen. Han brukte bakken mye da han var barn, og likte ikke at den grodde igjen av trær og ble helt uframkommelig.

– Speiderne, som har møtelokalet sitt i ei brakke nederst i bakken, har nå bidratt mye for å holde Skaubanen i orden, forteller han.

Cato opprettet facebooksiden «Lys i Skaubanen» hvor formålet var å samle inn penger for å få tilbake lys i stolpene ved bakken.

Siden det er mange som har et langt og godt forhold til bakken, så det lysende ut for innsamlingsaksjonen. Etter noen dager var det kommet inn flere tusen kroner. Cato søkte også støtte fra folkehelsemidler i Eidsvoll kommune.

Kommunen mente at dette er et godt folkehelsetiltak rettet mot allmennheten, tilgjengelig for alle. Lys i bakken vil gi økt mulighet for aktivitet og lek i mørke vintermåneder, noe som kommunen anses som nyttig for å legge til rette for befolkningens mulighet til bedre helse, het det i brevet fra kommunen.

Det ble bevilget 10.000 kroner til Skaubanen, og dermed kan det konkluderes med at aksjon «Lys i Skaubanen» ble en vellykket affære.

 
SKAUBANEN: Søstrene Rønnaug Habberstad (t.v.) og Tone Torp brukte Skaubanen til lek og aking da de var små. Så tok de med barna sine dit, og nå er det barnebarna de leker seg med.
SKØYTEBANE: Rett ved Skaubanen er det anlagt en flott skøytebane som egner seg like godt til spark som skøyter.
Fakta

Skaubanen er en bakke som ligger på Råholt bak Haugenfeltet.

Bakken og området rundt er blitt brukt til uteaktiviteter gjennom i mange tiår.

Da EIF hadde alpingruppe, var Skaubanen brukt som alpinbakke, både til konkurranser og trening. Den hadde da både lys og tautrekk.

Bakken forfalt med årene, men nå blir den igjen mye brukt av både voksne og barn.

Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no