17. aug
BETALT. Flere av disse bilene har gyldig oblat, men det hjelper lite når parkeringsplassen nedenfor er stappfull.Løsningen da blir å parkere i en lomme langs Sagmovegen.
 
Betaler oblat, men ingen plass er ledig
RÅHOLT. Reisende fra Eidsvoll Verk stasjon betaler villig vekk for å parkere. Det hjelper lite når det ikke finnes en eneste ledig plass.

Publisert: 01.des.2015 10:15
Oppdatert: 27.jan.2017 13:44

Folk parkerer «overalt» for å komme seg videre med toget. 
Nå er det tilnærmet parkeringskaos i området rundt stasjonen. Det står biler i små lommer langs vegen. Noen har parkert omtrent i grøfta, mens andre risikerer å få bot når de setter bilen fra seg på plasser som er tiltenkt forretningenes kunder. De fleste av bilene har en oblat fra Jernbaneverket i frontruta, men det hjelper veldig lite når stasjonsparkeringen er full.
LES OGSÅ: Buss for tog gir parkeringskaos på jernbanestasjonene

FORTVILER

En av dem som fortviler over situasjonen, er togbruker Cathrine Bolstad. Hun bor på Råholt skog og leverer unger i barnehagen før hun reiser videre til stasjonen.
- Jeg kommer dit rundt 08, men det er et sjansespill om du får parkeringsplass eller ikke. Spesielt etter 08.30 er det helt håpløst. Jeg har periodebillett på toget og har betalt oblat for å stå på stasjonsparkeringen. Men det hjelper lite å betale, når det ikke finnes én ledig plass, sier hun.
- I går måtte jeg parkere langs jordet ved Sagmovegen, og jeg vet at det er mange med gyldig oblat som parkerer på Europarkering rett over gata og betaler for det, også, sier Bolstad.
LES OGSÅ: Bøtelagt

REIST TIL KLØFTA

Bolstad forteller at når hun ikke har funnet en plass verken her eller der, har hun satt seg i bilen og kjørt sørover på leiting etter en stasjon med ledig plass.
- Det har hendt at jeg har kjørt helt til Kløfta, forteller hun.
- Hvorfor kjører du da ikke helt til Oslo?
- Jeg jobber på sørsiden av byen, og vil jo helst kjøre kollektivt. Det er også dyrt å kjøre bil med mange bommer og kostbart drivstoff. Jeg synes jo at det er et tankekors at myndighetene oppfordrer oss til å kjøre kollektivt og så følges det ikke videre opp. Det blir jo bare flere og flere innbyggere på Råholt, og mange pendler til Oslo på jobb. Parkeringssituasjonen vil bli enda verre enn i dag, mener Bolstad.
LES OGSÅ: En helt unødvendig prissjokkdebatt

IKKE PLANER OM UTVIDELSE

Sefrid Jakobsen er leder for stasjoner og eiendom i Jernbaneverket. Hun sier at det ikke foreligger noen umiddelbare planer om å utvide parkeringskapasiteten på Eidsvoll Verk stasjon.
- Vi har ikke flere plasser enn de vi har, og vi har ikke mulighet for utvidelse. Vi gjør det vi kan for å legge til rette med de plassene vi har til rådighet i dag, sier hun.
- Hvordan skal folk innrette seg når de ikke får parkert bilen når de skal ta toget?
- Vi oppfordrer alle som kan til å gå eller sykle til stasjonen, sier Jakobsen som også påpeker at det har vært ekstra fullt den siste måneden fordi tog mellom Eidsvoll og Hamar ble erstattet av buss fram til 1. desember.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no