26. mar
 
Bilnyheter uten ledning
Selv om det er mye snakk om de kommende elbilmodellene, velger fortsatt de fleste nybilkundene i Norge konvensjonell drivlinje.

Publisert: 23.feb.2018 13:00
Oppdatert: 21.feb.2018 13:00

Ellers i verden er elbiler en mikronisje. Derfor kommer bilprodusentene med en rekke nye modeller som ikke går på strøm.

Audi hadde et rolig lanseringsår i fjor, 2018 blir ganske annerledes. Ved årsskiftet kom en ny A7, og i løpet av våren vil de vise en helt ny generasjon A6, først som sedan og mot slutten av året i stasjonsvognutgave. Normalt gir Audi sine biler mange fellestrekk. Hvis de fortsetter i denne løypa, gir A7 gode signaler om hvordan A6 blir. Det betyr blant annet et helt nytt interiør, med tre store digitale skjermer, der navigeringshjulet som har vært plassert på midtkonsollen forsvinner.

Senere på året er det ventet at Q3 erstattes. Audi har også bekreftet at det kommer en ny stor SUV, Q8, som ble vist som konsept på Genève utstillingen i fjor. Merkets minste modell, A1, har vært på markedet siden 2010 og er med det moden for utskiftning. En lettere kamuflert versjon har vært avbildet under testing, og det antas at den også vil komme i løpet av 2018.

Sportsbiler fra BMW

BMW har et omfattende modellprogram som utvides ytterligere i 2018. I disse dager lanseres X2, en liten SUV på størrelse med X1, men med et raffere designspråk.

I sommer kommer den noe større coupé-SUV-en X4, som er en sporty storebror av X3, i butikkene.

– Helt nye BMW X4 bygger videre på siste generasjon BMW X3 som ble lansert høsten 2017, og er en sammensmelting av de typiske trekkene ved en BMW X-modell og en coupé, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby, i en pressemelding.

X4 vil ha en startpris på 683.000 kroner med en 190 hestekrefters diesel. Den vil bli tilgjengelig med ytterligere to dieselmotorer på henholdsvis 265 og 326 hestekrefter og tre bensinmotorer på 184, 252 og 360 hestekrefter. Alle med firehjulstrekk.

Mot slutten av året er ventet at BMW topper hele SUV-rekka med X7. Imellom dette kan man vente seg en ny X5.

Det ser også ut til at BMW vil bidra med noen rendyrkede sportsbiler – en helt ny Z4 og en stor coupé i relanseringen av 8-serien. Noe som ikke er bekreftet, men som er ventet i BMW-syklusen på sju år, er en ny 3-serie som erstatter dagens modell fra 2011.

«Luksusavdelingen» til Citroën, DS, kommer med en modell som lander i et lukrativt marked. DS7 Crossback er en SUV i mellomstørrelse bygget på samme plattform som Peugeot 5008. Motoralternativene er 180 hestekrefter diesel eller 225 bensin.

Lansert i 1979

Honda vil komme med en ny utgave av familie-SUV-en CR-V. Modellen er allerede lansert i andre verdensdeler og er her i andre halvår.

Mercedes-Benz har mange modeller i sitt sortiment, og i år fornyer de noen av dem. Deres lengstlevende kjøretøy, lansert i 1979, G-klasse, har fått en større overhaling. Den har slanket seg 170 kilo og er kraftig modernisert innvendig. Bilen kommer til Norge i mai.

For massemarkedet er trolig A-klasse mer interessant. Dagens utgave kom i 2012 og er nå moden for utskiftning.

– Nye A-Klasse er klar til å ta over stafettpinnen, og jeg er sikker på at vi med denne modellen vil nå ut til et større, yngre og mer teknologifokusert publikum, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil, i en pressemelding. Bilen skal være på norske veier i løpet av våren og får et interiør som ikke er ulikt det man finner i luksusbilen S-klasse.

Ved introduksjonen er den tilgjengelig med to bensinmotorer på 163 og 224 hestekrefter og en diesel på 116.

Det er også ventet at Mercedes-Benz presenterer en ny GLE i løpet av året.

Nytt merke

Seat skal reintroduseres på det norske markedet. I første omgang med småbilen Ibiza, kompaktbilene Arona og Leon og SUV-en Ateca. Disse skal i all hovedsak selges via nettet og blir ikke stilt ut i tradisjonelle bilbutikker, men i noen strategisk plasserte showroom. Merket rulles ut i begynnelsen av andre kvartal.

Volkswagen kommer til å ha et ganske rolig år når det gjelder nyheter. De har nylig lansert den kompakte SUV-en T-Roc, og senere i år kommer det en ny Touareg.

Volvo fortsetter sin totale overhaling av modellutvalget med en ny S60/V60, som vil bli større enn modellen den erstatter og ha klare likhetstrekk med S90/V90. I tillegg har Volvo nettopp rullet ut sin første kompakte SUV i XC40.

For dem som ikke finner nok luksus blant dagens SUV-er, kan det nevnes at Rolls-Royce entrer segmentet med Cullinan.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
RELANSERING: BMW tar fram 8-serie-navnet igjen og kommer med en stor sportsbil. Foto: Produsenten
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no