22. aug
Mye folk på åpning. Bjørn Dæhlie, Nannestad-ordfører Hans Thue (Ap) og Nannestad-rådmann Paul Glomsaker kunne glede seg over stort besøk på Rema 1000-åpningen i Maura.
 
Bjørn Dæhlie fra skikonge til dagligvarekjempe
MAURA. Her løper kundene inn i en ny Rema 1000-butikk - og også denne gangen har Bjørn Dæhlie vært sentral i opprettelsen.

Publisert: 10.des.2016 23:26
Oppdatert: 27.jan.2017 14:49

På rekordtid har Bjørn Dæhlie - viden kjent som skilegende - bygd seg opp som en sentral figur innenfor matvarebransjen. Han har to matbutikker i Trysil på samvittigheten. I tillegg har han vært med på å opprette dagligvareforretninger i Nordkisa i Ullensaker (Kiwi), Lørenfallet i Sørum (Kiwi), Holter i Nannestad (Kiwi) - og nå til sist Maura i Nannestad (Rema 1000).
- Jeg har etablert selskapet Dæhlie Handelseiendom AS, som skal investere i sentrale handelseiendommer, primært på Østlandet, sier Dæhlie til EUB.
- Jeg mener dette er god og langsiktig sparing med trygge og langsiktige leietakere. Jeg har flere prosjekter under planlegging, men ikke dårlig tid utrolig nok, smiler 49-åringen.


Investerer i hjemkommunen

Den nye Rema 1000-butikken i Maura er i underkant av 800 kvadratmeter. Målet er å selge for 50 millioner kroner i første driftsår, forteller regiondirektør i Midtre Østland, Pål Kristensen.
- Alle ansatte kommer fra Nannestad. Det skaper arbeidsplasser, sier han.
Bjørn Dæhlie var selv til stede på åpningen. Det samme var ordfører Hans Thue (Ap) og rådmann Paul Glomsaker. Dæhlie tok på seg serveringsrollen av kake og kaffe, mens Thue tok seg av den høytidelige åpningen.
- Nannestad kommune er blitt ett av de mest populære stedene i hele Norge. Det er nesten ingen andre kommuner som opplever så stor vekst. Nå er vi i Maura. Det er ett av områdene i Nannestad igjen som er mest populære. Folk bor her fordi Nannestad er et godt sted å bo. Da må det også være en del gode tilbud i nærområdet. Det bidrar denne nye Rema 1000-butikken til, og det er veldig hyggelig at Bjørn Dæhlie og Rema 1000 bidrar til å få mer enn bare bygget hit. Det er blitt pusset opp utenfor, nyasfaltert, ny innkjøring og det kommer en ny butikk som ligger i nærmiljøet. Veldig glad for at du Bjørn bruker pengene dine i Nannestad, sier ordfører Hans Thue.


Samarbeider med Rema 1000

- Denne butikken ble veldig fin. Det er en sentral og fin tomt, selv om den har vært litt utfordrende i forhold til størrelse. Løsningen ble å kombinere utbyggingen med Sandholtgården, som ble bygd på 1980-tallet. Den hadde virkelig behov for oppussing. Der er alt egentlig skiftet. Alle vinduer og dører. Det er også etterisolert og taket er skiftet. Da vi begynte å skifte ut litt, skjønte vi at vi måtte skifte ut nesten alt, sier Dæhlie.
Han skal også stå for bygging av ti nye leiligheter bak den nye Rema 1000-butikken. Overfor EUB sier han at dette arbeidet høyst trolig vil starte til våren - og at byggeprosessen vil ta ett års tid.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no