26. apr
SKYSKRAPER. Bjørn Dæhlie planlegger å bygge 14 etasjer i krysset mellom Torget og Sundgata. Illustrasjon: Romfarer Arkitekter.
 
Bjørn Dæhlie vil bygge «skyskraper» i Sundet
EIDSVOLL. En 14 etasjers høy bygning planlegges når Bjørn Dæhlie skal bygge ut eiendommene sine på Rubis i Eidsvoll sentrum.

Publisert: 30.mai.2017 14:00
Oppdatert: 30.mai.2017 22:01

Bjørn Dæhlie satser stort på eiendommer i Eidsvoll sentrum. Leilighetsbygget Skibladnersvingen er under oppføring, og flere andre eiendommer er kjøpt opp.

Arkitektfirmaet Romfarer har nå på vegne av Dæhlie varslet oppstart av en detaljreguleringsplan for området ved Rubis og Torget.

Eiendommene etter Solli pensjonat og tilliggende villaer er på 22,2 dekar. Der planlegger Dæhlie å oppføre om lag 300 leiligheter.

4–6 ETASJER

Det planlegges tre bygninger med foreslåtte høyder på mellom fire og seks etasjer, bortsett fra et ruvende bygg i krysset mellom Torget og Sundgata. Der foreslås det å bygge 14 etasjer høyt.

STORT SETT LEILIGHETER

Dæhlie satser mest på leiligheter, men med «en mindre andel forretning som skal bidra til aktivisering av området, samt offentlig grønnstruktur som skal bli utformet til rekreasjon», skriver arkitekten i sin melding til Eidsvoll kommune.

OFFENTLIG REKREASJONSOMRÅDE

– Utbygger ønsker å utforme ubebygde arealer og strandpromenade som offentlige rekreasjonsområder. Det er planlagt utadrettet næring som skal bidra til aktivisering av området, skriver arkitektfirmaet.

– Ambisjonsnivået i prosjektets uteområde er høyt, og målet vårt er å generere merverdi for nærmiljøet og Sundet. Vi ser for oss muligheten for å samarbeide med forskjellige organisasjoner og idrettsklubber for å tilpasse angitte lek- og uteområder til noe mer enn en vanlig leke- eller møteplass.

– Områdene kan få en karakter av nærmiljøanlegg eller som et sted som man oppsøker for å drive med en særlig aktivitet og som da blir et tilskudd til de andre aktivitetstilbud som finnes i kommunen, skriver arkitekten.

Bjørn Dæhlie er opptatt med TV-innspillinger og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no