20. okt
Fylkesveg 33 gjennom Feiring er med i finalen om å bli kåret til Norges verste vei. Dette bilder er fra mars i 2018. Arkivfoto: Bjørn Inge Rødfoss
 
Feiringvegen i finalen om å bli «Norges verste veg»
Fylkesveg 33 gjennom Feiring kan få den tvilsomme tittel «Norges verste vei». Den er i alle fall blant NRKs ti finalister.

Publisert: 24.apr.2018 10:30
Oppdatert: 24.apr.2018 12:04

NRK har utlyst konkurransen «Norges verste veg». Det har strømmet inn kandidater fra hele landet, hvor også fylkesveg 33 gjennom Feiring er foreslått. Hvem som stikker av med den tvilsomme tittelen, får vi vite fredag.

HUMPER, DUMPER OG RAS

Alle som kjører vegen på vestsiden av Mjøsa fra Minnesund til grensa mot Oppland, har for tiden en farefull ferd framfor seg. Vegen er så full av humper og dumper at den nesten ikke er framkommelig. På den ene siden av vegen ligger Mjøsa bratt der nede, på den andre siden går vegen tett inntil et rasfarlig fjell.

Helt nord i Feiring har deler av vegen stadig rast ut. Der ligger den nå på ei smal fjellhylle, og der passerer hver dag tunge lastebiler og busser. Myndighetene har innsett at vegen er farlig, og det er planlagt å bygge tunnel både nord og sør i Feiring.

Dette har vist seg å være mer komplisert enn tidligere antatt. Fjellet er ikke i den tilstand vegmyndighetene antok og det er påvist løsmasse. Dermed blir bygging av tunnelene langt dyrere enn antatt, og utbyggingene er nå utsatt på ubestemt tid. Saken må behandles på nytt på alle nivåer – kommunen, fylkeskommune og staten.

LES OGSÅ: Nytt snøras på fv. 33

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no