16. jun
FARTSØKNING: - Farten gjennom 50-sone på Sagmoen har økt kraftig etter at Sundyvegen fikk forkjørsrett, forteller nabo Jan Fredheim.
 
Ble forkjørsveg - råkjøringen økte
I fjor sommer fikk Sundbyvegen på Eidsvoll Verk, sammen med en rekke andre veger, forkjørsrett. - Det har ikke økt sikkerheten, mener nabo Jan Fredheim.

Publisert: 22.jun.2017 06:00
Oppdatert: 21.jun.2017 14:31

Sundbyvegen har fartsgrense på 50 km/t, delvis også 40 km/t, over Sagmoen.

100 KM/T I 50-SONE

- Her er det mye gjennomkjøring av biler og tungtrafikk til Hurdal, Maura, Nannestad og Gardermoen, påpeker Jan Fredheim.

- Etter at vegen ble skiltet med forkjørsrett, har farten økt vesentlig. Spesielt om morgenen er det mange som holder altfor stor fart gjennom villabebyggelse. Noen kjører sikkert i opp mot 100 km/t i 50-sonen, sier han.

- Bilførerne føler tydeligvis at de ikke behøver å ta hensyn til trafikken som kommer fra sidevegene siden de har vikeplikt, legger han til.

BREV TIL KOMMUNEN

Fredheim er ikke bare opptatt av råkjøring, men av trafikksikkerhet generelt. Nå har han sammen med en nabo skrevet brev til Eidsvoll kommune og tatt opp flere forhold rundt Sundbyvegen.

MANGLENDE GANGVEG

- Det er gangveg fram til Tærudvegen. Derfra mangler par hundre meter fram til avkjøringen til Merra før det igjen blir gangveg. Vegen ender i intet et godt stykke på andre siden av E6, opplyser Fredheim.

- Det måtte ha vært bedre om man hadde bygd sammenhengende gangveg fram til rasteplassen ved E6 framfør å bygge den videre vestover der den ender i intet.

NYTT BOLIGFELT

- Rasteplassen er for øvrig et populært sted, for der er det både kiosk og badeplass, poengterer Fredheim.

- I framtida blir det enda flere myke trafikanter på denne vegen, for nå har kommunen godkjent bygging av ni eneboliger rett ovenfor krysset med Tærudvegen.

STATSRÅDSVEGEN

Jan Fredheim etterlyser også gangveg eller fortau langs Statsrådsvegen.

- Dette er skoleveg for mange barn som går på Eidsvoll Verk skole og Råholt ungdomsskole, påpeker han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no