20. okt
BANK, BANK. De kommer fra Blindeforbundet og skal banke på misnt 10.000 dører på Øvre Romerike. F.v: Besim Jakupi, Kristina Skagen, Mariusz Roland Seyda, Madeline Rignes Heim, Trond Ulfstein og Rune Utsigt.
 
Bank, bank - det er Blindeforbundet
ØVRE ROMERIKE. Hvis det banker på døra di en av de første dagene uten at du venter besøk, er det høyst trolig at det er folk fra Norges Blindeforbund som står utenfor.

Publisert: 09.mai.2017 12:30
Oppdatert: 09.mai.2017 12:28

I disse dager har en gruppe fra Blindeforbundet startet en dørbankeaksjon i Ullensaker. Men de stopper ikke der. Målet deres er å ta for seg hele Øvre Romerike – og der er det pluss, minus 10.000 dører.

FANGER OPP SYNSHEMMEDE

Statistisk sett skal det være rundt 2000 synshemmede i vårt distrikt, men langt fra så mange er registrert.

– Hver tredje krone som Blindeforbundet disponerer, kommer fra statlige overføringer. Dermed må vi skaffe til vege to kroner for hver statlige krone vi får. Målet med denne dørbankekampanjen vår er å skaffe flere givere på permanent basis, men også å finne flere synshemmede som ikke har søkt hjelp. Det kan være ulike grunner til at de ikke har tatt kontakt med oss, sier koordinator for dørbankingen på Øvre Romerike, Harry Aass.

HAR ID-KORT

De ti som nå som banker på dørene, er alle fast ansatte i Blindeforbundet og alle er utstyrt med ID-kort og jakker som viser hvem de er.

– Vi startet 1. februar, og har vært på Nedre Romerike med fantastisk resultat. Vi har kommet i kontakt med svaksynte folk har trengt hjelp, og vi har allerede vært på Kløfta. Der fikk vi god uttelling, og vi traff masse hyggelige folk, sier Aass.

Når Ullensaker er ferdigbanket, står dørene i Eidsvoll og de andre Øvre Romerike-kommunene for tur. Går alt etter planen, skal kampanjen være før sommeren setter inn for alvor.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no