26. jan
 
Mye taler for at familiens hytte blir bygd i Hurdal
Vibeke Røsæg og Richard Tatlow er på hyttetomtbefaring i Hurdal. I nærmeste framtid skal de investere i fritidsbolig, og mye taler for at det kan bli i Hurdal.

Publisert: 15.okt.2017 09:00
Oppdatert: 15.okt.2017 16:04

Vibeke og Richard bor sammen med sine to små barn på Torshov midt i Oslo. At det nå skal bli hytte i familien, er de enige om. Spørsmålet er bare hvor. Hurdal er det første stedet de befarer, og de liker det de ser. Hurdalslia hyttegrend har mange fordeler.

KORT VEG FRA OSLO OG GARDERMOEN

Det første de to trekker fram, er den korte vegen fra Oslo.

– Tre kvarter i bil til hytta, er mer enn akseptabelt. Her er det lett tilgang til naturen med skiløyper rett utenfor hyttedøra. Det er et alpinsenter i bygda, og vi kan bade i Hurdalssjøen, sier Vibeke.

Richard er engelsk, og han ser i tillegg en annen stor fordel med hytte i Hurdal – og det er nærheten til flyplassen på Gardermoen.

– Når familien min kommer på besøk, kan de reise rett til hytta vår. Det er jo omtrent like langt som til Oslo, sier han.

Hytta de skal bygge, eventuelt kjøpe, er den første fritidsboligen i familien noensinne. Dermed skal de to skape hyttetradisjonene i familien.

– Vi skal se noen tomter også andre steder, og vi skal også befare ei ferdig, bygd hytte. Vi bestemmer oss innen kort tid, sier Richard og Vibeke.

104 TOMTER

Det er Thomas Sørlien som viser de to rundt på Hurdalslia hyttegrend. Feltet ligger i lia rett over veien for Hurdal syn- og mestringssenter. Det 180 mål store hytteområdet eies av Jan Guldbrand Braaten fra Eidsvoll Verk. Sørlien har sammen med Øvre Romerike prosjektering utviklet området og det er han som er selger.

– Totalt har vi 104 hyttetomter med størrelse fra 900 kvadratmeter opp til to mål. Prisen ligger på 450.000 for de minste til tett oppunder 1,4 millioner for de største. 11 tomter er solgt, og vi arbeider mot flere nye interessenter. To hytter er under oppføring, og det er planlagt igangsetting av en til før jul. Folk kjøper tomta og så er det opp til dem å bestemme hyttetypen. Vi har kontakt med en del leverandører, forteller Sørlien.

Hyttebyggingen i Hurdal er i rivende utvikling. Kommunen har flere felt, og Sørlien forteller at det per i dag er 750 fritidsboliger i Hurdal.

– Det er omtrent like mange hus som hytter i kommunen, og jeg tror at om noen år vil hyttene være i flertall.

Lundberg og Sæteråsen som har fått kontrakt på opparbeiding av infrastrukturen i Hurdalslia Hyttegrend.

LES OGSÅ: Vil selge hyttetomter med panoramautsikt over Hurdalssjøen

Fakta

  • Hurdalslia hyttegrend ligger på østsida av Hurdalssjøen i lia rett ovenfor Hurdal syn- og mestringssenter. 
  • Feltet er på 180 mål. 
  • 104 hyttetomter med størrelse fra 900 kvadratmeter opp til to mål skal selges.
  • Prisen ligger på 450.000 kroner for de minste til tett oppunder 1,4 millioner for de største.
  • 11 tomter er solgt, to hytter er under oppføring. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HYTTER: To hytter troner allerede høyt oppe i lia.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no