25. jun
KICK-OFF: Det var fullsatt sal da det var kick-off for prosjekt livsgledesykehjem på Nannestad sykehjem. Foto: Privat
 
Nannestad med fylkets første livsgledesykehjem
Som det første sykehjemmet i Akershus er Nannestad sykehjem i gang med å bli sertifisert som livsgledesykehjem.

Publisert: 24.jan.2018 15:00
Oppdatert: 22.jan.2018 11:55

Nylig gikk startskuddet for livsgledeprosjektet med en kick-off på sykehjemmet.

– Nærmere 70 personer var samlet på sykehjemmet, både ansatte ved sykehjemmet, barnehager, skoler og ikke minst frivillige organisasjoner. Prosjektet er også godt forankret hos øverste ledelse, ansatte og politikere, sier Kari Homble, livsgledekonsulent i Nannestad kommune og bindeledd mellom organisasjonen Livsglede for Eldre og kommunen.

VARIG ENDRING

Hun opplyser at det er etablert ei livsgledegruppe som skal jobbe med prosjektet.

– Nå er vi i gang, og målet er at det skal bli en varig endring og en integrert del av arbeidsmetodene, sier Homble.

– Dette handler om å ta utgangspunkt i alt det gode arbeidet som allerede skjer i eldreomsorgen og videreutvikle og systematisere det, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Livsglede for eldre er en organisasjon som sertifiserer sykehjem i denne metodikken gjennom årlige kontroller. Nå skoleres og støttes sykehjemmet, skole, barnehage, ungdomsskole, videregående og frivillige.

INDIVIDUELLE MÅL

– Fra mitt ståsted er dette et svært viktig prosjekt. Det handler om å sette overordnete mål om kvalitet og individuelle mål for beboeren. På den måten kan livet henge sammen og den enkeltes hobbyer og interesser videreføres i stort monn. Det handler også om kontakt mellom generasjonene, kontakt med dyr og miljøer, kontakt med pårørende. Alt dette som betyr like mye for alle, enten man er ung eller gammel, om man bor hjemme eller på institusjon. I tillegg blir arbeidet systematisert og dokumentert, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

STOLT ORDFØRER

Thue legger ikke skjul på at han synes det er hyggelig at Nannestad er første kommune ut i Akershus.

– Det er alltid hyggelig å se at en har ansatte som har initiativ og gjennomføringsevne. Må innrømme at jeg er litt stolt over sykehjemmet vårt. Og imponert over at frivillige, barnehager og skoler også stiller opp. Dette er riktig og viktig, sier ordføreren.

LES OGSÅ: – Dette er helt toppers

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PRESENTASJON: Livsgledesertifisør Frøydis Høyem (t.v.) fortalte om Livsglede for Eldre og Livsgledehjem. Her sammen med enhetsleder Marianne Hansveen, ordfører Hans Thue, kommuneoverlege Tom Sundar, livsgledekonsulent Kari Homble, leder for helse- og omsorgsutvalget, Jan Haugerud, og Anne Grasbakken fra Livsglede for Eldre. Foto: Privat
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no