19. jul
PILOT: Circle K Dal blir blant de første av selskapets stasjoner som installerer høykapasitets ladesystem for elbiler.
 
Blir pilotstasjon for høy-kapasitetslading av elbiler
DAL: Som én av tre pilotstasjoner i Norge får Circle K Dal installert høykapasitetsladere for elbiler.

Publisert: 14.nov.2017 18:00
Oppdatert: 14.nov.2017 10:28

Ionity har valgt Circle K som partner når de nå skal installere og drifte et nettverk av høykapasitetsladere for elbiler.

Nettverket kommer til å dekke hovedveiene for langdistansereiser i Europa.

Norge får 20 stasjoner med i snitt seks ladere på hver stasjon. De tre første pilotene kommer på Circle K Dal (E6), Circle K Rygge i Østfold (E6), og Circle K Kjerlingland i Aust-Agder (E18).

SAMARBEID

Ionity et fellesforetak mellom BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group med Audi & Porsche, skal etablere et nettverk med av HPC-ladere (High Power Charging) for elbilkunder over hele Europa for å muliggjøre e-mobilitet over lange avstander.

– Circle K er valgt som partner slår seg sammen med og Ionity for å realisere et europeisk nettverk. Kunder i Norge vil få tilgang til HPC-ladere på utvalgte stasjoner i Circle Ks nettverk, sier Pål Heldaas kommunikasjonsdirektør hos Circle K Norge.

Nettverket kommer til å dekke hovedveiene i Europa.

350 kW

Nettverket er basert på CCS-standarden (Combined Charging System) og oppnår effektnivåer på opptil 350 kW som gjør det mulig på redusere ladetiden betraktelig sammenlignet med de systemer som finnes i dag.

– Vi er stolte og glade over vårt samarbeide med Ionity. Sammen skal vi bygge et lade-nettverk med den største kapasiteten i Europa. Initiativet understreker Circle Ks ambisjon om å være en del av e-mobilitetsløsninger i hovedmarkedene våre. Vi vil gjøre det enkelt for kundene våre å ta del i teknologiutviklingen som nå, for første gang, gjør det mulig hurtiglade for alle som skal reise over lange avstander, sier Christoffer Sundby, norgessjef i Circle K.

SJU LAND

Det er planlagt å etablere neste generasjons hurtigladere på stasjoner i Norge, Sverige, Danmark, Irland, Litauen, Latvia og Estland.

– Circle K har et omfattende nettverk av stasjoner på strategiske steder, og de har allerede god erfaring med å tilby lading av elbiler. Selskapene våre har et felles mål om å tilby raske, innovative og behagelige ladeløsninger for våre kunder. Med effektnivåer på opptil 350 kW gjør nettverket det mulig for elbiler, som har teknikken, å redusere ladetiden betraktelig. Nettverket støtter eksisterende og neste generasjon elektriske biler som har CCS-systemet, sier Jan Haugen Ihle, regiondirektør Norden og Baltikum hos Ionity.

LES OGSÅ: 31 år på samme bensinstasjon

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no