25. jun
GATEMUSIKANTEr: To tredeler av Marius Lien Band var gatemusikanter i Sundet. Far Rune og sønnen Marius spilte for å skape liv i Sundet. Trommis Odd Arne Klungseth måtte jobbe.
 
Bluesmusikk i sola
Med lua på bakken, i tråd med god gatemusikantskikk, spilte to tredeler av Marius Lien Band på et gatehjørne i Sundet.

Publisert: 08.jul.2017 07:00
Oppdatert: 07.jul.2017 19:50

Blå bluestoner kan høres i Eidsvoll sentrum denne formiddagen. I bakgården på Kaffehujørnet står to gatemusikanter som ønsker å skape litt liv og stemning i sentrum. Det er far Rune og sønnen Marius – to tredeler av Marius Lien Band fra Nes. Trommis Odd Arne Klungseth er trommis og kommer fra Sagmoen på Eidsvoll Verk.

– Han er ikke med her i dag. Noen må jobbe og tjene penger, også, ler Rune. Han er opprinnelig eidsvolling, og savner fart i Sundet.

BIDRA TIL LIV

Rune, som er ungdomsarbeider når han ikke spiller bass og munnspill, savner liv i Sundet, og det er ikke første gang han er gatemusiker der.

– Vi har spilt her tidligere, men det er første gang i år. Jeg vil at det skal skje noe her nede som skaper liv og røre. Dette er vårt bidrag til det, sier han.

Selv om det er sommer, sol og ferie, er de ikke akkurat så veldig mange tilhørere på uteserveringen ved Kaffehjørnet. Men de som er der, setter tydeligvis pris på sommermusikken.

– Er de ikke flinke? sier Reidun Lovise Hoel. For å gjøre flere oppmerksom på gatemusikantene, legger hun ut en liten filmsnutt på Facebook.

KJENTE I MILJØET

Marius Lien Band er ikke hvem som helst. Det er velkjent i bluesmiljøet over hele Norge.

De har holdt konserter blant annet på Lillehammer, i Oslo og på Kongsvinger.

Nå sist var under Musikkfest Oslo i juni. Der gikk Marius Lien, som går på videregående, og hans trio, i musikalsk kamp med tre andre band, av med seieren under det regionale uttaket til Union Bluescup. Bandet er dermed kvalifisert til deltakelse på finalerundene på Notoddden Blues Festival i begynnelen av august.

Likevel stiller de seg opp på et gatehjørne i Sundet en tirsdag formiddag for å underholde.

– Sundet må overleve, og vi må bidra til det, mener Rune.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no