26. apr
SJØSATTE BÅTEN: Lisbeth Lausund og Recto Correa benyttet helgen til å sjøsette sin båt, og tilbrakte en dag på Hurdalssjøen sammen med barna.
 
Bølgeskvulp og sørlandsidyll for båtfolket
På brygga til Hurdal Båt– og Snekkeforening var forberedelsene godt i gang for en flott dag på sjøen lørdag.

Publisert: 16.jul.2017 21:00
Oppdatert: 16.jul.2017 21:05

Flere er i ferd med å gjøre seg klare for dagens seilas. Lisbeth Lausund og Recto Correa har reist fra Nannestad til båtforeningens brygge i Hurdal, for å sjøsette sin båt for sesongen.

– Dette er vår første båttur på to år, og i dag var det en så flott dag at vi tenkte at nå satser vi på en fin dag på sjøen, forteller de.

I det ekteparet Per og Mette Solsrud fra Hurdal entret sin «Skipsplass» 21 fots fritidsbåt, kom det en liten regnbyge seilende, men ellers var lunch-kurven pakket, og alt klappet og klart, for en flott dag på sjøen.

– I fjor ble det en tre-fire turer, så det var en litt dårlig sommer. I dag er det sommerens andre tur, og så langt ser det ut til å bli litt mer tid i båten enn vi fikk i fjor, sier Per Solsrud.

FORDELER MED FERSKVANN

Det å ha båt krever forberedelser både før og etter sesong, og selv om bevegelsesfriheten er noe mindre enn på sjøen, er det også en del fordeler med båtliv i innlandet.

– Det blir jo litt dugnad her i foreningen slik det også gjør andre steder, men vi har litt mindre jobb med pussing av båten og slike ting, siden vi bruker den her på Hurdalssjøen, forklarer Solsrud.

NYSATSING PÅ BÅTTURISME

Et av dagens reisemål for mange av båtturistene på Hurdalssjøen, er det flotte bryggeanlegget Bogen brygge. Her har lokale aktører de siste årene satset stort med både hytteutbygging og oppgradering av havneområdet.

I den svale sommerbrisen, og der glinsende båter duppet i de lette bølgene ved havna, var det rene sørlandsidyllen lørdag ettermiddag.

Arne Gjødingseter fra Råholt hadde ikke reist til Hurdal med båt, men ankommet med bil til brygga. Der tok han i mot resten av familien som la til kai. I båten satt oldebarnet Vilde Emilie Brovold (10).

– Det var litt bølger underveis, men jeg blir ikke sjøsyk, forsikret hun.

BÅTFOLKET VELKOMMEN

For familien fra Råholt ble turen innom Bogen brygge også en liten tur innom strandkafeen, der Synne Åstad Wennervold og Birgitte Garberg Bjerke ønsket besøkende velkommen

– Vi har hytte her så det er kort vei til sommerjobben, forteller Wennervold.

Bryggeområdet inviterer gjester fra både sjø og land, og jentene i kiosken melder om godt med besøkende den siste tiden.

– Når det er fint vær får vi mye båtfolk på besøk, men vi har også mange besøkende fra campingområdet, forteller de.

 
FLOTT BRYGGEANLEGG: Ved Bogen-brygge møter båtfolket både åpen kiosk og et splitter nytt bryggeanlegg med alle fasiliteter. Her et glimt fra stemningen ved brygga lørdag ettermiddag.
FLERE GENERASJONER: Arne Gjødingseter ønsket både barn, barnebarn og oldebarn velkommen til Bogen brygge lørdag ettermiddag. Nina Gjødingseter (t.h) og Vilde Emilie Brovold i midten.
SOMMERJOBB VED SJØEN: Synne Åstad Wennervold og Birgitte Garberg Bjerke ønsker båtfolket velkommen til kafeen ved Bogen brygge denne sommeren.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no