16. jul
 
Bommen er borte
Etter klager er nå parkeringsbommene fjernet, automaten flyttet og ny betalingsløsning på plass ved Helsehuset. Men prisen er som før.

Publisert: 31.mai.2018 06:00
Oppdatert: 30.mai.2018 15:42

I vinter måtte Ullensaker Aps Beathe Christensen betale 168 kroner for 2,5 timers parkering ved Helsehuset. Deretter tok hun opp saken i kommunestyret, noe som førte til at Ullensaker kommune hadde et møte med utbygger Aspelin Ramm og parkeringsselskapet One Park.

– Fysiske hindre/bommer blir fjernet, og anlegget blir tilrettelagt for fleksible ordninger for betaling elektronisk og papirfaktura. Prismodellen blir også vurdert. Jeg anser med dette at vi får en tilfredsstillende ordning på parkeringen, sa kommunaldirektør for helsevern og sosialomsorg, Mette Gro Iversen tidlig i mai.

BETALE MED APP

Bommene ble umiddelbart satt i åpen stilling, men nå er de fysisk fjernet og betalingsautomaten flyttet. Ifølge informasjonsskiltet på den er prisene nøyaktig de samme som før.

Iver Olav Sunnset er Ullensakers prosjektleder i utbyggingen av Helsehuset og legevakta. Han forteller om flere endringer på parkeringsplassen.

– En forskrift fra i fjor om parkering i et offentlige rom påla at mennesker med nedsatt funksjonsevne må kunne klare å betale uten å forlate bilen. Anlegget vårt hadde to problemer. Betalingsautomaten sto så lavt at det var vanskelig for en del funksjonshemmet å rekke frem til den ved å holde armen ut av bilvinduet. Dessuten var inn- og utkjøringen for trang for ende del biltyper. Derfor er bommene nå fjernet og snart forsvinner midtrabattene. Da blir det en bred atkomst, og i tillegg blir noen av hjørnene på kansteinkantene avrundet for å forhindre ødelagte felger, sier han.

– Hva med betalingsmetoden?

– Man kan nå velge mellom å betale i parkeringsautomaten eller via en app som lastes ned. Så er plassen utstyrt med kameraer som leser bilskilt, og de som ikke betaler via appen får da tilsendt faktura i posten uten påslag. Dette er en god løsning, påpeker han.

KLISS NYTT HELSEHUS: Kommunene jubler

– Hva med prisen?

– Den er fortsatt som før. Begrunnelsen for det er at man vil unngå at plassen brukes til langtidsparkering for folk som reiser til og fra Gardermoen – som er et problem andre steder i kommunen. Men endelig prissetting er ikke bestemt, og her er det en dialog på gang, sier Sunnset som akkurat har sendt et notat til kommunaldirektøren om saken.

– Beathe Christensen mener også at handikapparkeringen er for langt unna inngangen?

– De plassene er plassert så nærme som mulig. Det må være en vei foran Helsehuset, så dette mener vi er løst godt og i henhold til parkeringsforskriften, sier Sunnset.

- BRA, MEN FORTSATT FOR DYRT

Beathe Christensen (Ap) er glad for parkeringsendringene ved Helsehuset.

– At bommen er borte og at de har innført flere betalingsmåter er en veldig god løsning, og til brukernes beste. Vi kan ikke komme dit at folk unngår å besøke Helsehuset fordi de ikke har råd til å parkere. De sosiale forskjellene i samfunnet er store nok allerede som de er, sier hun.

– Hva med prisnivået?

– Avgiften trenger ikke være høyere enn før selv om Helsehuset er nytt, men jeg synes det er bra at det er en dialog på gang. Når det gjelder å få bukt med langtidsparkerte biler mens folk reiser på ferie, håper jeg det kan løses ved at kommunen snart får parkeringsmyndighet. 

– Kommentar til handikapparkeringen?

– Merkingen er fortsatt for dårlig. Og vinterstid må brukerne krabbe over snøhaugen som i vinter, eller gå til innkjøringen og så til inngangen. Det er for langt, så dette må kommunen gjøre noe med, påpeker hun. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no