19. aug
REAGERER. Helge Aas er sauebonde og styremedlem i Akershus bondelag.
 
Bondelaget: – Dette er krise
Ulvejakten utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at WWF har fått medhold i Oslo tingrett.

Publisert: 21.nov.2017 14:39
Oppdatert: 21.nov.2017 14:46

Miljøorganisasjonen WWF har saksøkt staten og bedt om at domstolene skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen. Før dette blir behandlet har WWF bedt om midlertidig forføyning, altså at jakta skal stanses inntil de store spørsmålene er avgjort.

Oslo tingrett kom med sin kjennelse tirsdag.

Dette får umiddelbar virkning, opplyser Christian Hillmann, rådgiver for sekretariatet for Rovviltnemnda i region 4 (Oslo, Akershus og Østfold).

– Jeg er i ferd med å sende ut SMS, og så blir det lagt ut et varsel på nettsidene, sier han til NTB tirsdag formiddag.

Lisensjakta utenfor ulvesona har pågått siden 1. oktober. Til nå er det felt fem ulver, en i Stange, to i Stor-Elvdal, en i Åmot og en i Engerdal.

Bondelaget reagerer

- Den blodige hendelsen fra Hurdal-området i sommer blir nå regelen og ikke unntaket, sier rovdyransvarlig og styremedlem i Akershus Bondelag Helge Aas.

En delegasjon fra Akershus Bondelag overvar rettsaken forrige tirsdag.

– Vi er svært overrasket over utfallet, vårt inntrykk av rettsforhandlingene var at staten hadde den rette argumentasjonen. Dersom denne kjennelsen juridisk er riktig så må lovverket endres, uttaler Aas.

– Alle er enige om at beitedyr og ulv ikke kan være på samme sted til samme tid. Utenfor ulvesonen er beiteprioritert område og i disse områdene skal det ikke være rovdyr. Med det store presset av streifdyr er man avhengig av en velorganisert og effektiv lisensjakt på vinteren mens det er snø og forhold for jakting. Med en stans vil vi måtte regne med streifdyr i beiteområdene ved beiteslipp. Da er utmarksbeiting i praksis umulig, store ressurser vil gå tapt og en hel næring vil miste driftsgrunnlaget sitt, fortsetter Helge Aas.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no