20. apr
 
Borte bra, men hjemmepåske best ...?
ØVRE ROMERIKE. For mange er påsken synonymt med ski, snø, appelsin og Kvikk Lunsj, men ikke alle tok turen til fjells i år. Flere nøt også påsken i hjemlige trakter.

Publisert: 18.apr.2017 06:00
Oppdatert: 16.apr.2017 19:27

Selv om påsken for mange ofte betyr tur på fjellet med ski på beina, er det mange som velger å feire påsken hjemme.

Øvre Romerike har også mange fine friluftsområder, og tross manglende snø, sol og litt surt vær, vrimlet det av både to- og firbeinte, små og store ute i helga.

Nordbytjernet godt besøkt

Ved Nordbytjernet på Jessheim hadde folk tatt både beina og syklene fatt, noen testet også klatreferdighetene.

– Se på meg! Jeg kan henge her i en arm, smilte Nikolai Solhaug (10) mens han slengte seg rundt i den store bjørka ved Nordbytjernet.

Han var på tur sammen med lillesøster Kristina Solhaug (6) og kusine Miriam Farhat (11) og hadde både rukket og klatre i treet og ta seg en runde rundt tjernet.

– Det er fint å være hjemme i påsken også. Vi har gjort masse gøy, hatt besøk og spilt spill. Og i dag er vi her på tur, forteller Kristina og Nikolai.

Og de var ikke alene på Nordbytjernet denne dagen.

Utforsket nærområdet

Karoline Gjøen Sund (5) og kusine Lea Elfrida Sund Hana (6), var på sykkeltur sammen med mamma Kirsti Gjøen Sund og hennes venninne Aina Rønning. De to jentene satt trygt plassert bak i sykkelvogna og så ut til å storkose seg.

– I går hadde faktisk påskeharen gjemt egg i sykkelvogna, forteller Karoline og Lea med stor entusiasme.

– Det er noen år siden vi hadde hjemmepåske sist, men det er fint med bypåske her på Jessheim, smiler mamma Kirsti Gjøen Sund, og legger til at de har brukt de siste dagene på å utforske turmulighetene i nærområdet.

På fototur

Ved den Keplerstjerna på Gardermoen var søstrene Guro (6) og Ellen Marstein Eilertsen (8) på tur sammen med mamma Kari Anne Marstein.

– Vi er egentlig på vei hjem fra påskebesøk hos mormor og morfar i Eidsvoll, men stoppet her for å ta bilder av stjerna, forteller de to søstrene.

Både Guro og Ellen er glade i å ta bilder og knipset flittig i vei da EUB kom forbi.

– Jeg kunne tenke meg å bli fotograf når jeg blir stor, smiler Ellen.

På veien fra Eidsvoll hadde de vært innom flere steder med kameraet.

– Vi stoppet og tok bilde av et gammelt, rødt og falleferdig hus, forteller Guro.

– Og ellers liker jeg å ta bilder av blomster, trær og katten vår.

– Jeg oppfordrer begge jentene til å være kreative, det er viktig. Og nå i påsken har vi ekstra god tid, smiler mamma Kari Anne, som selv er kunstner.

Hva bildene skulle brukes til, var ikke de to jentene sikre på.

– Men det kunne jo kanskje vært gøy å lage et album, sier de.

 
Sporty. – Æææ, unna vei, ropte Karoline Gjøen Sund (5) og kusine Lea Elfrida Sund Hana (6), som var på sykkeltur sammen med mamma Kirsti Gjøen Sund og Aina Rønning. Foto: Karianne Schei
Fotografer. Guro (6) og Ellen (8) Marstein Eilertsen brukte siste del av påskeferien til å ta bilder. – Jeg liker godt å ta bilder og kunne tenke meg å bli fotograf, forteller Ellen. Foto: Karianne Schei
Fuglemating. Tvillingene Simon (4) og Anea Jakobsen (4) sørget for at fuglene ved Nordbytjernet fikk mat i magen. Foto: Karianne Schei
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no