25. apr
 
Brannmann omkom etter slukking av skogbrann
En brannmann fra Eidsvoll i Øvre Romerike brann og redning, som deltok under slokking av skogbrann i Nes, døde søndag. – Nå handler alt om å ivareta de pårørende og de ansatte på en best mulig måte, sier brannsjef i ØRB, John Arne Karlsen.

Publisert: 15.jul.2018 22:11
Oppdatert: 15.jul.2018 23:07

– Det er med stor sorg vi meddeler at en av våre mannskaper er gått bort. Han ble innlagt på Ullevål sykehus etter at han fikk et akutt helseproblem under innsats på skogbrannen i Nes lørdag 14. juli. I dag ble det klart at livet ikke stod til å redde, og vår medarbeider døde på sykehuset, opplyser brannsjef John Arne Karlsen i en pressemelding søndag kveld.

Brannsjefen bekrefter til EUB at mannen jobbet ved Eidsvoll brannstasjon. Han er i 30-årene, og ble ansatt ved brannstasjonen på Eidsvoll i januar i år.

Akutt helseproblem under slukningsarbeid

– Han ble kalt ut sammen med vaktlaget til skogbrannen ved Auli i Nes ved 00.30-tida natt til lørdag, og de var framme på brannstedet ved to-tida. Ulykken ble loggført klokka 09.04 lørdag morgen, sier brannsjef John Arne Karlsen til EUB.

Brannmannen var alene da ulykken inntraff, og ble da funnet liggende på bakken av andre på stedet. Etter hjerte- og lungeredning ble han sendt med et SeaKing-helikopter til Ullevål sykehus, ifølge brannsjefen.

Han understreker at ulykken ikke skyldes skader fra brannen eller slukningsarbeidet.

– Det framstår for oss som et akutt helseproblem. Det er det viktigste utgangspunktet vårt, sier Karlsen.

Livreddende førstehjelp

– Politiet kan bekrefte at det har skjedd en ulykke lørdag i forbindelse med slukkingen. En ung mann forulykket under arbeidet. Det ble foretatt livreddende førstehjelp på stedet. Han ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde, sier operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til VG.

Følger opp pårørende og kolleger

– Jeg var den første som fikk den formelle beskjeden, og det skjedde nå i ettermiddag. Det har vært en tøff dag, men nå  handler alt om å ivareta de pårørende og de ansatte på en best mulig måte, sier Karlsen til EUB sent søndag kveld.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no