19. nov
FOREBYGGENDE: Magne Gruehagen, politikontakt for Nannestad og Gjerdrum kommuner, trives svært godt med forebyggende arbeid for barn og unge.
 
Brenner for barn og unges oppvekst
Magne Gruehagen er Nannestad og Gjerdrums politikontakt. Han setter forebyggende arbeid for barn og unge høyt.

Publisert: 04.sep.2018 13:00
Oppdatert: 04.sep.2018 13:55

Jeg brenner for barn og unge, og setter pris på å få være med på forebyggende arbeid for disse gruppene, sier Gruehagen.

Han jobber sammen med tre andre personer i forebyggende avdeling. Det skal også ansettes en person til i denne avdelingen med det første.

SATSINGSOMRÅDE

– Forebyggende er et satsingsområde hos Politiet, sier politikontakten.

Gruehagen er etter nedleggelsen av Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor disse kommunenes kontakt hos Politiet. Han er lokalisert hos Ullensaker lensmannsdistrikt på Jessheim, og begynte hos Ullensaker lensmannskontor i 2014.

Gruehagen opplyser at det nå jobbes med samarbeidsavtalene med kommunene.

– Der kommer rammene for de tjenestene de kan forvente å få. Jeg skal være et kontaktpunkt for kommunene og samarbeidsaktører opp imot det forebyggende arbeidet. Det gjelder hovedsakelig barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler, men også andre aktører som barnevern, NAV og institusjoner. Jeg blir også delaktig i politivedtektene. Vi er opptatt av å gi like tilbud til alle kommunene, sier Gruehagen.

Morten Huse er politikontakt for Ullensaker kommune.

FORELDREMØTER

På skolene vil politikontakten jobbe med blant annet foreldremøter og samtaler med rektorer.

– Jeg prøver å planlegge framtida. Dette må settes i løpet av året. Jeg ønsker å kunne tilby best mulig tjeneste for begge kommuner. Det er selvsagt et ressursspørsmål. Vi må evaluere etter nyttår, for å kunne se hvordan vi skal jobbe i framtida, sier Gruehagen.

Han forteller at det også kan bli aktuelt å jobbe opp mot andre grupper som for eksempel idrettslag.

– Det kan også selvsagt være problemstillinger de har. Jeg er da kontaktpunktet, så hvis de tenker at politiet kan være en aktør som bør involveres, så er det bare å ta kontakt. Det samme gjelder for andre. Forebyggende arbeid har stort spenn og problemområder kan variere, sier Gruehagen.

Han mener dette skal bli en god ordning for Nannestad og Gjerdrum kommuner og innbyggerne der.

– Jeg skal gjøre mitt ytterste for å imøtekomme de ønsker kommunene har, sier Gruehagen.

LES OGSÅ: Politiet på Øvre Romerike ser at rusbruken blant de unge øker

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KONTAKT: Magne Gruehagen, politikontakt for Nannestad og Gjerdrum kommuner, vil være så tilgjengelig som mulig for både kommuner og innbyggere.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no