18. jul
HAR STARTET: Grunnarbeidene i Bakkedalen har allerede startet. Om et år står den nye idrettsparken klar, med fotballballbaner, skatepark, multiidrett og løpebaner. ñ Et kjempeløft for Kløfta og for Kløfta IL, sier Roger Vaaler i idrettslaget.
 
Bruker nesten 400 millioner
Høsten 2018 åpner idrettsanleggene i nye Bakkedalen. Det blir et aktivitetsanlegg i stjerneklassen.

Publisert: 17.sep.2017 06:00
Oppdatert: 15.sep.2017 13:07

De har ventet i 30 år, befolkningen på Kløfta. Og nå skjer det: Bakkedalsprosjektet skal stå ferdig om et år, med fotballbaner og skateanlegg, tennisbaner, løpestier, volleyballbanen og et multiidrettsanlegg. I tillegg planlegges det utvidelse av både Vesong ungdomsskole og Bakke skole, og det skal bygges en ny, stor barnehage. Det planlegges også en utvidelse av Kløftahallen, som er planlagt ferdig i løpet av 2020. Bakkedalen blir en enda viktigere møteplass enn den allerede er.

– MÅ LEGGE TIL RETTE

Men det koster penger. Totalt er prosjektet beregnet til å koste 385 millioner kroner, inkludert skoleutvidelser, barnehage og nye veier. Ullensaker kommune tar det meste av regninga, men Kløfta IL betaler mye av idrettsanleggene ved å skyte inn penger etter salg av gamle Kløfta stadion. Totalkostnaden for idrettsanleggene er om lag 140 millioner kroner.

For politikerne i Ullensaker har Bakkedalen vært et prosjekt omsluttet av enighet.

– Kløfta har ventet på en realisering av Bakkedalen i 30 år, og det har vært et politisk ønske å gjøre Bakkedalen attraktivt, sier ordfører Tom Staahle i Ullensaker kommune.

– Kløfta vokser, og det blir flere barn og unge med behov for arealer. Vi må legge til rette for det. I tillegg er det viktig å huske at Bakkedalen er et anlegg for hele Ullensaker, akkurat som anleggene på Jessheim. Med 50 idrettslag i Ullensaker og over 16000 medlemmer, må vi sørge for at idretten har plass, sier ordføreren.

– BYGGER IKKE FORT NOK

Ullensaker kommune, Kløfta IL og Ullensaker idrettsråd har i fellesskap kommet fram til hvordan det nye anlegget skal lages. Jan Ivar Engebretsen er glad for at anlegget endelig kommer på plass.

– Innflyttinga til Ullensaker er enorm, og Kløfta som bosted er større enn mange kommuner i Norge. I tillegg forventer vi at innflyttinga bare fortsetter. Derfor er Bakkedalen så viktig, sier Engebretsen.

– Problemet er at vi ikke klarer å bygge fort nok og stort nok til å ta unna for befolkningsveksten. Når Bakkedalen står ferdig vil vi fortsatt ha etterslep på kapasitet, sier Engebretsen.

Han understreker likevel at Bakkedals-prosjektet er svært velkomment.

– Det er et stort idrettsanlegg som vil være veldig positivt for Kløfta. Alle har ventet lenge på dette. Nå er det viktig at vi klarer å overføre sjela fra gamle Kløfta stadion til nye Bakkedalen, sier Engebretsen.

FÅR NY HVERDAG

– Med nye Bakkedalen får Kløfta en helt ny hverdag, sier Roger Vaaler i Kløfta IL.

Det har gått mange år siden første gang man pratet om å bygge ut Bakkedalen. 

– Vi har ventet på dette. Når anleggsarbeidene begynner på selve idrettsanleggene tror jeg vi får en energiinsprøytning på Kløfta vi sjelden har opplevd, sier Vaaler. 

Kløfta IL har i dag om lag 1200 medlemmer. For første gang vil idrettslaget bli samlet på ett felles område. 

– Til nå har vi vært delt mellom Bakkedalen og Kløfta stadion. Nå bli vi samlet. I tillegg får vi bedre treningsmuligheter og anledning til å legge til rette for nye idretter, sier Vaaler,

– Vi blir et samlet idrettslag, og Kløfta får et aktivitetsanlegg for både tilskuere og turgåere, sier Vaaler, som tror Bakkedalen vil være stort nok i mange år framover. 

– Det er viktig å ikke bygge inn anlegget, slik at det kan bygges ut. Men dette vil være bra i mange, mange år, sier Roger Vaaler.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
SLIK BIR DET: Nye Bakkedalen vil preges av parkområder og få fotballbaner, multiidrettsanlegg og mange muligheter for både organisert og uorganisert aktivitet. (Skisse: Ullensaker kommune)
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no