23. jul
FLYTTER: Pierre Aker flytter Brunst fra Kløfta til Jessheim. Der handler alt om jakt og friluftsliv.
 
Brunst flytter fra Kløfta til Jessheim
Torsdag åpner Brunst butikk i Jessheim Storsenter. I februar stenger de butikken på Kløfta.

Publisert: 17.nov.2017 09:00
Oppdatert: 16.nov.2017 15:00

Jakt- og friluftsbutikken Brunst har holdt til  på Kløfta i tre år, men vært nettbutikk i mange år før det. Nå flytter eier Pierre Aker bedriften til Jessheim Storsenter, og er i disse dager i ferd med å fylle lokalene etter Villmarksbutikken.

– Kontrakten på Kløfta går ut i februar, derfor flytter vi til Jessheim. Egentlig trenger vi ikke være i et kjøpesenter, men disse lokalene har stått tomme i tre år så vi grep sjansen og satser. Vi åpner 23. november, sier Aker.

LOKKEJAKT

Jessheim-mannen Pierre Aker har drevet med jakt, fiske og friluftsliv bestandig. Interessen har resultert i flere bøker og emnet, og ikke minst hundrevis av artikler til fagblader opp gjennom årene.

– Blant annet om lokkejakt som er en form for jakt der jegeren lokker til seg for eksempel rådyr eller rev med lyd fra en lokk, sier han.

HUSKER DU DETTE: Få, om noen familie er mer jaktinteresserte

Men lyd er vanskelig å formilde i en tekst, og da det det ble mulig å produsere film på DVD, så Aker sitt snitt i å gjøre nettopp det.

– Så måtte jeg ha en kanal å selge lokkene og filmene gjennom, og det ble starten på Brunst. Siden har vi solgt enorme mengder lokker, i tillegg til annet friluftsutstyr. men vi selger ikke våpen eller ammunisjon, påpeker han.

Og butikken går svært bra, i fjor omsatte Brunst for drøyt 15 millioner kroner. Det går faktisk så bra at den er kåret til Årets gasellebedrift tre år på rad, en utmerkelse som deles ut av Dagens Næringsliv og Dun & Bradstreet. For å nå dit må bedriften ha hatt omsetningsvekst de siste fire årene, omsetningen skal være minst doblet de siste fire årene, og driftsresultatet i alle de siste fire årene skal ha vært positivt.

OUTLET

Nå er han og kollegene i full gang med å flytte inn i den ene halvparten av Villmarksbutikkens tidligere lokaler i storsenteret. Ut året blir butikken nærmest å regne som en outlet.

– Vi har mye klær og andre varer som må ut, derfor gjør vi det sånn nå. Etter jul bygger vi opp en normal butikk, påpeker Aker.

TREFFSIKKER JEGER: Har felt 68 elger så langt

-Med dere og de andre aktørene i Jessheim blir det et voldsomt fokus på friluftsliv her i byen?

– Ja, men vi driver annerledes enn de andre, blant annet med en høy grad av egen import og fokus på fangst og feller. Og vi kjøper inn store restpartier som utgående modeller av merkevarer og selger dem til svært hyggelige priser, sier han.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no