19. nov
 
Budsjettet sprekker med 20 millioner kroner
Opprusting av uteområdet ved Preståsen skole vil koste tre ganger mer enn først antatt. Nå skal området utbedres for 30 millioner kroner. Trafikksikkerhet og lekeområder blir prioritert.

Publisert: 10.sep.2018 20:00
Oppdatert: 10.sep.2018 20:23

I fjor vedtok Nannestad kommune å ruste opp uteområdene ved Kringler-Slattum og Preståsen skoler. Kringler-Slattum er nå ferdig. I år sto Preståsen skole på planen.

– For Preståsen skole var kalkylen snaue ti millioner kroner. Det viser seg imidlertid at det koster 30 millioner kroner hvis det skal gjøres ordentlig. Vi har valget mellom å flikke på noe nå og gjøre det på nytt om ti år, eller å gjøre det ordentlig slik at det varer. Vi velger nå å gjøre det ordentlig, og så prioriterer vi trafikksikkerhet og lekearealer for barna. Å gjøre en halvgod jobb nå er feil, sier Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

16.200 KUBIKKMETER MASSE

Han opplyser at kommunen har vært i drøftinger med Nordby Maskin, som er entreprenør, for å finne løsninger.

– Opprinnelig var kostnadsoverslaget enda høyere, men siden Nordby Maskin driver med utbygging av Engelsrudhagen kan de blant annet ta overskuddsmasser fra skolen å fylle der i stedet for å frakte det til Holter. Det er også gjort noen andre endringer for å få ned kostnadene, sier Thue.

Det er snakk om å frakte bort over 16.200 kubikkmeter masser fra skolens områder, noe som i utgangspunktet er kostnadsberegnet til om lag tre millioner kroner. Dette blir redusert med 1,3 millioner kroner ved å frakte det den korte vegen det er til Engelsrudhagen.

– Det må skiftes ut masser dypere enn antatt, og på et større område enn antatt. Det må også gjøres omfattende tiltak på overvannssystemet. Når vi nå tar et skikkelig tak der må vi også samtidig gjøre noe ordentlig med trafikksikkerheten. Det er ikke bra slik det er i dag. Dermed blir hele prosjektet dyrere, sier Thue.

NY PARKERINGSPLASS

Det skal blant annet legges varmekabler fra en «kiss and drive-rondell» utenfor hovedinngangen og inn til skolen slik at det blir fritt for snø og is for rullestolbrukere. Ny parkeringsplass skal bygges møt øst, langs SFO.

– I økonomiplanen er det innbakt om lag ti millioner kroner, slik det da var prosjektert. Jeg tror ikke resterende beløp blir tatt over fond, men antar at det blir gjort ved låneopptak. Skal vi prioritere trafikksikkerhet og uteområdene så er vi nødt til å ta hele løftet nå. Det er blir adskillig rimeligere å gjøre alt sammen nå enn å utsette det, sier Thue.

Formannskapet får dette som ekstra sak onsdag.

LES OGSÅ: FAU reagerer: Dette møter 510 elever om få dager

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UTBEDRING: Foreløpig skisse for utbedring av uteområdet og trafikksikringstiltak ved Preståsen skole. Skisse: Nordby Maskin AS
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »
Ansvarlig redaktør (konst.):Vegard Storbråten Øye »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no